O-STA

Gateprotect z novo serijo rešitev za šifriranje ethernet povezav

2.7.2015 - Gateprotect z novo serijo rešitev za šifriranje ethernet povezav

gateprotect, nemški ponudnik rešitev IT varnosti, predvsem naprav za zaščito omrežij - UTM rešitve, VPN ali upravljanje varnosti za velike sisteme, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

j e v prvi polovici letošnjega leta predstavil novo družino varnostnih rešitev SITLine ETH za zaščito ethernet povezav. Gre se za naprave namenjen šifriranju prometa na teh povezavah, ki lahko z najnaprednejšimi šifrirnimi algoritmi zagotavljajo varnost podatkov predvsem na daljših WAN zvezah oz. omrežjih, kjer so kabli lahko potegnjeni tam, kjer organizacija ne more kontrolirati dostopa do njih. Zmogljiva strojna in programska oprema zagotavlja delovanje z neznatnim vplivom na prenosne hitrosti ali obremenjenost omrežja. Pogosto jim rečemo ethernet enkriptorji. Nove naprave je Britanski Standardizacijski Inštitut certificiral kot primerne za potrebe v vojaških omrežjih NATO ter z VS-NfD stopnjo zaupnosti, kar pomeni, da lahko tudi običajnim podjetjem in organizacijam zagotavljajo šifriranje enakovredno tistemu, ki ga uporabljajo vojske ali tajne službe.

V ponudbi je večje število naprav različnih zmogljivosti. Prične se pri majhni napravi, katera lahko deluje v strežniški sobi brez klime, saj je certificirana za -20 do +70 stopinj, oz. jo lahko postavimo kar na pisarniško mizo ali jo uporabljamo v vozilu. Najbolj zmogljiva naprava namenjena postavitvi v podatkovne centre se ponaša s prepustnostjo 40 Gbit/s. Seveda so v njej vsi najbolj občutljivi deli redundantni in izmenljivi kar med delovanjem.

Lastnosti družine naprav SITLine ETH:

Šifriranje z 257-bitnim ECC algoritmom, kar je enakovredno 3200-bitnemu RSA !

Stroga skladnost z varnostnimi zahtevami - "NATO RESTRICTED" , "VS-NfD CERTIFICATION" .

Proizvajalec ima dolgoletne izkušnje z dobavljanjem opreme za vojsko, vlado, velika in majhna podjetja .

Optimalna in zanesljiva rešitev ne potrebuje centralnega strežnika s šifrirnimi ključi, zaradi česar je bolj zanesljiva in varna pred napadi na take strežnike .

Optimizirano za zmogljivost - posebne komponente zagotavljajo delovanje brez opaznega vpliva na prenosne hitrosti in delovanje omrežja, s prepustnostjo prometa do 40 Gbit/s !

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.gateprotect.de/en/gateprotect-offers-companies-high-security-encoding-military-standards

### ### ###

O podjetju gateprotect

gateprotect GmbH je že deset let med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev za informacijska omrežja. V Nemčiji proizvajajo napredne požarne pregrade s popolno UTM funkcionalnostjo, so namenjene manjšim in srednje velikim organizacijam, temeljijo na patentirani tehnologiji in so znane po zanesljivosti ter predvsem po enostavnem upravljanju. Njihove VPN rešitve omogočajo varen dostop do omrežij od doma ali iz oddaljenih pisarn. Velikim podjetjem so namenjeni njihovi upravljani varnostni sistemi ter napredne požarne pregrade serije NP za velika omrežja.

gateprotect je prejel že več industrijsko uveljavljenih priznanj, na primer Frost & Sullivan Excellence Award, potrdil se je tudi z uvrstitvijo na Gartnerjev Magični Kvadrant za tržišče UTM rešitev, kjer je od leta 2010. Vse njihove rešitve zadoščajo najvišjim mednarodnim standardom, med drugim so certificirane tudi po "Common Criteria Evaluation Assurance Level 4+ (EAL 4+)". gateprotect je polnopravni član združenja TeleTrusT e.V., zato lahko svoje rešitve opremlja z oznako "IT Security Made in Germany" (ITSMIG).

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.gateprotect.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com