O-STA

GIRO ROSA: Dekleta v Mantovi dirkale v ekstremnih razmerah

Včeraj je v italijanski pokrajini Mantova potekala tretja etapa dirke Giro Rosa, s startom v mestu Curtatone in ciljem v mestu Mantova. 127,5 km dolgo progo so zaznamovale ekstremno visoke temperature, ki so se povzpele tudi do 40 stopinj celzija in več. Poleg vremenskih razmer so tekmo dodatno otežile še mnoge okvare na kolesih, prihajalo pa je tudi do veliko padcev tekmovalk. Članica ekipe BTC City Mia Radotić je tekmo zaključila na odličnem 11. mestu in s tem dokazala, da se lahko kosa z najboljšimi. Zmagovalka etape je bila tokrat Lucinda Brand iz ekipe Rabo-Liv.

Proga včerajšnje tretje etape je potekala po čudoviti pokrajini med Padsko nižino, Gardskim jezerom in regijskim parkom Mincio. Vendar tekmovalke niso uspele uživati v lepi okolici, saj so težke razmere zahtevale veliko zbranosti in povzročale tudi veliko težav. Tekmovalke ekipe BTC City so se kljub vsemu zelo dobro odrezale in dokazale, da jih ne ustavi nobena prepreka. Eugenia Bujak je bila udeležena kar v treh padcih, a je kljub temu progo odpeljala do konca, Mia Radotić pa je imela težave z menjalnikom in je zato dirko zaključila z rezervnim kolesom ter se uvrstila na 11. mesto.

Trener in športni direktor ekipe BTC City Gorazd Penko je povedal, da je po včerajšnji etapi ekipa morda izgubila kakšno mesto na skupni lestvici, vendar optimistično dodal, da ni še nič odločeno in da je pred tekmovalkami še nekaj težkih etap, ki lahko še veliko spremenijo.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si