O-STA

Kdaj lahko pričakujete vračilo dohodnine 2014?

Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Davčni organ informativne izračun dohodnine sestavlja na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga na podlagi uradnih evidenc in podatkov o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki so jih davčni upravi posredovali zavezanci za dohodnino. Kdaj lahko pričakujete vračilo dohodnine 2014?

Za izračun dohodnine 2014 lahko uporabite Datin kalkulator.

Izračun dohodnine 2014

Ugovor na informativni izračun dohodnine

Zavezanci, ki so informativne izračune dohodnine po pošti prejeli v začetku junija, so imeli možnost do ponedeljka, 29. junija, vložiti ugovor na dohodnino. V primeru, da ugovora na dohodnino niste vložili, bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

Preberite tudi Ugovor na dohodnino: Zaradi nekaj centov razlike ga ni treba vlagati.

Doplačilo in vračilo dohodnine 2014

V primeru, da ste plačali preveč dohodnine, lahko vračilo dohodnine 2014 pričakujete v ponedeljek, 27. julija. Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine pa se bo iztekel v sredo, 29. julija.

Obročno odplačilo davkov

Za fizične osebe, ki so hkrati davčni zavezanci, velja, da lahko zaprosijo za obročno odplačilo davčnih obveznosti. Gre za enostaven in hiter način odplačevanja davkov, lahko pa zaprosite za odplačilo v treh mesečnih obrokih. Več o tem smo pisali že tukaj.

Finančna uprava RS (Furs) pa lahko upravičenim zavezancem omogoča odobri tudi odpis ali odlog odplačila davčnih obveznosti. Več si preberite tukaj.

Vas zanima, kako so obdavčene različne oblike dela? Vabljeni na seminar Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Anja Grahek

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/07/08/kdaj-lahko-pricakujete-vracilo-dohodnine-2014/