O-STA

Odprtje d.o.o. nemoteno kljub sodnim počitnicam

Bodoči podjetniki, ki nameravajo v poletnih mesecih odpreti d.o.o. in bodo postopke opravili na VEM točki, obveščamo, da bo registrski organ v času sodnih počitnic deloval nemoteno.

Eno pogostejših vprašanj podjetnikov, ki so na VEM točki DATA julija opravljali postopke za odprtje d.o.o. (družbe z omejeno odgovornostjo), je bilo, ali se bodo postopki izdaje sklepov registracije podjetja zaradi sodnih počitnic zavlekli. Odgovor je nikalen. Kot dolgoletni referenti VEM točke DATA namreč opažamo, da je sodni register hiter in ažuren pri izdaji sklepov prav v vseh postopkih.

Odprtje d.o.o. in možni zapleti

Kljub temu pa se zna zgoditi zaplet pri podjetnikih, ki opravijo postopek registracije d.o.o. na VEM točki in preslišijo navodila referenta, ki jim pripravlja dokumentacijo, da morajo potrdilo o vplačilu kapitala za novoustanovljeno podjetje referentu VEM točke dostaviti v roku 14 dni. V primeru, da tega ne storijo, se vloga za registracijo d.o.o. s portala e-VEM izbriše. Če podjetnik vztraja pri odprtju d.o.o., moramo akte, sklepe in izjave pripraviti na novo.

Da bi se izognili tovrstnim zapletom, vsem podjetnikom priporočamo, naj svoje aktivnosti glede postopkov registracije podjetja skrbno načrtujejo in se na postopek odprtja d.o.o.-ja tudi dobro pripravijo.

Načrt aktivnosti registracije d.o.o.-ja

§ rezervacija termina za registracijo podjetja na VEM točki,

§ priprava overjene izjave lastnika objekta (v kolikor niste lastniki objekta), na katerem se bo nahajal poslovni naslov podjetja (Pomembno! Če je podjetnik lastnik objekta, overitev izjave lahko opravimo na naši VEM točki),

§ priporočamo tudi, da se z banko, na kateri boste odprli začasni račun in nanj nakazali oziroma položila osnovni kapital, za termin dogovorite že vnaprej.

Vsem podjetnikom, ki so v teh vročih poletnih dneh uspešno opravili postopek registracije podjetja na naši VEM točki pa sporočamo, da so si počitnice zaslužili ter jim želimo prijeten in sproščujoč dopust.

Želite razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja? Vabljeni na brezplačno izobraževanje Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/07/17/odprtje-d-o-o-nemoteno-kljub-sodnim-pocitnicam/