O-STA

Po uspehu na Giru Rosa ekipa BTC City Ljubljana danes začenja s prvo etapo dirke Thüringen Rundfahrt v Nemčiji.

Prva slovenska ženska profesionalna kolesarska ekipa BTC City Ljubljana bo v prihodnjih dneh svoje moči merila v Nemčiji. Po odlični predstavi na Giru Rosa se je ekipa iz Italije domov vrnila šele v ponedeljek ponoči, a časa za počitek sredi tekmovalne sezone žal ni. Že danes se namreč začenja etapna dirka 28. Thüringen Rundfahrt, sedemdnevna etapna dirka, ki obsega osem etap v skupni izmeri 728 km. Ekipa BTC City Ljubljana se bo s svetovno konkurenco na dirki borila v postavi Polone Batagelj, Eugenie Bujak, Olene Pavlukhine, Martine Ritter, Urše Pintar in Mie Radotić. Danes ob 18. uri jih čaka nastop na prvi, 66-kilometrski in tehnično zahtevni etapi, ki bo potekala v okolici mesta Gotha.

Da se članice ekipe BTC City Ljubljana lahko kosajo z najboljšimi na svetu, so dokazale že na dirki Giro Rosa. Na eni najzahtevnejših in najuglednejših dirk ženskega kolesarstva, ki se je zaključila v nedeljo, je bila v skupnem seštevku najbolje uvrščena predstavnica ekipe Polona Batagelj, je dirko zaključila na odličnem 15. mestu. Danes se za dekleta začenja nova preizkušnja. Thüringen Rundfahrt je ženska kolesarska dirka, ki v koledarju Mednarodne kolesarske zveze (UCI) prav tako velja za eno zahtevnejših. Gorazd Penko, trener in športni direktor ekipe BTC City Ljubljana, je dirko opisal kot lepo, a težko. Tekmovalke čaka valovit teren in nekaj krajših ter strmih vzponov, na mnogih delih proge pa lahko pričakujejo tudi močan veter, ki bo še dodatno otežil razmere.

Na startu se bo ekipa BTC City Ljubljana srečala s svetovno znanimi ekipami, kot so Velocio Sram, Orica, Bigla Pro in HiTec. Konkurenca bo torej huda, vendar se tekmovalke na progo podajajo samozavestno in polne optimizma.

Program:

· 1. etapa: 17. julij ob 18:00. Gotha; 66,6 km.

· 2. etapa: 18. julij ob 15:00. Erfurt; 103,3 km.

· 3./a etapa: 19. julij ob 10:00. Schmölln; 19 km.

· 3./b etapa: 19. julij ob 16:30. Meerane; 78,8 km.

· 4. etapa: 20. julij ob 14:00. Zeulenroda; 116,1 km.

· 5. etapa: 21. julij ob 14:00. Gera; 118,5 km.

· 6. etapa: 22. julij ob 13:00; Schleiz, 129,2 km.

· 7. etapa: 23. julij ob 11:00; Greiz, 98,9 km.

Po dirki v Nemčiji ekipa BTC City Ljubljana odhaja v Pariz, na sloviti kolesarski Tour de France. Povabljene so bile na La Course by Le Tour de France, enodnevno žensko različico dirke. Proga je speljana po francoski prestolnici, zaključi pa se v cilju "pravega" Toura, pri Arc de Triomphe tik pred prihodom moške karavane. Dolžina dirke je 90 km, 13 krogov pa je enakih kot jih na koncu vozijo moški. La Course bodo navijači lahko spremljali tudi preko prenosa v živo.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

T: 01 585 13 15, E: maja.oven@btc.si