O-STA

Moody's Analytics izdal novo verzijo RiskOrigins™ rešitve za življenjski cikel kreditnega tveganja za komercialne posojilodajalce

NEW YORK - Moody's Analytics, vodilno podjetje na področju upravljanja kreditnih tveganj, je sporočilo, da je nadgradilo svojo RiskOrigins rešitev, ki komercialnim posojilodajalcem pomaga pri kreditnih odločitvah in nadzoru. Med novosti spadata kolaborativen model za tekoč delovni postopek in funkcionalno strukturiranje poslov, ki posojilodajalcem pomagata do pametnejših kreditnih odločitev, racionalizirata kompleksni proces ocenjevanja kreditnih tveganj, povečata učinkovitost in sta skladna s predpisi.

"V današnjem okolju majhnih dobičkov in povečane konkurence morajo banke delovati pametneje in bolj učinkovito kot kadarkoli doslej - še posebej, ko gre za ocenjevanje kreditov," pravi Keith Berry, glavni direktor oddelka Moody's Analytics za kreditne ocene in izdajo kreditov. "Razširili smo našo RiskOrigins rešitev na način, ki gre onkraj tradicionalnih dolžniških inštrumentov in pomaga posojilodajalcem do pametnejših kreditnih odločitev, kar lahko zviša kakovost kreditnega zavarovanja, poveča pretok poslov in dobičkonosnost."

Rešitev RiskOrigins, ki jo nekatere izmed največjih finančnih institucij na svetu uporabljajo v več kot 12 državah, posojilodajalcem omogoča odličen vpogled v posle v njihovih bilancah ali v načrtovane posle in razjasni potencialne vplive na splošni kreditni profil posamezne institucije.

Novi model za tekoč delovni postopek racionalizira življenjski cikel kreditnega tveganja, tako da izboljša in avtomatizira za napake dovzetne ročne postopke, kot so razpršitev in ocenjevanje tveganj, nadzoruje izpolnjevanje zavez in upravlja bankino pripravljenost za tveganje. Tu je še funkcionalno strukturiranje poslov, ki naslavlja izzive, s katerimi se finančne inštitucije soočajo, ko želijo učinkovito zajemati podatke o poslih in definirati blažilce tveganja pri izdaji posojil.

RiskOrigins poleg tega pomaga standardizirati informacije iz različnih virov, s čimer se okrepita integriteta in upravljanje podatkov, ki postajata vroči temi za bančne regulatorje. Rešitev RiskOrigins s transparentnimi, ponovljivimi in preverljivimi postopki posojilodajalcem omogoča, da v svoje poslovanje samozavestno vključijo najboljše prakse in so kos vsem predpisanim izzivom.

"Banke, s katerimi se pogovarjamo, pričakujejo, da bodo v tehnologijo za komercialne kredite vlagale več kot v druge sisteme in se osredotočajo na posvojitev sodobnih, integriranih platfom za komercialno kreditiranje, kot je to RiskOrigins, da bi standardizirale in poenostavile operacije," pravi Joanne Pollitt, izvršna svetovalka pri CEB TowerGroup, ki vodilnim na področju finančnih storitev svetuje glede tehnoloških vprašanj, ki so najpomembnejša za njihovo poslovanje. "Za prihodnja leta predvidevamo močno, trajno rast povpraševanja za temi sistemi."

Za več informacij o rešitvi RiskOrigins obiščite www.moodysanalytics.com/riskorigins.

O podjetju Moody's Analytics

Moody's Analytics pomaga kapitalskim trgom in strokovnjakom za upravljanje s tveganji po vsem svetu, da se samozavestno odzivajo na razvoj tržišča. Podjetje ponuja edinstvena orodja in dobre prakse za merjenje tveganj prek izkušenj na področju kreditne analize, ekonomskih raziskav in upravljanja s finančnimi tveganji. Z najsodobnejšo programsko opremo, svetovalnimi storitvami in raziskavami, ki vključujejo analize podjetja lastne službe Moody's Investor Service, lahko Moody's Analitics strankam ponuja integriran in specializiran pristop k specifičnim poslovnim izzivom.

Moody's Analytics je podružnica korporacije Moody's Corporation (NYSE:MCO), ki je leta 2014 ustvarila 3,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov, zaposluje pa približno 10.000 ljudi po vsem svetu in je prisotna v 33 državah. Več informacij je na voljo na www.moodysanalytics.com.

Izvorna različica besedila je na voljo na http://www.businesswire.com/news/home/20150803005282/en/


Kontakti

Stiki z javnostjo
PRANITA SOOKAI, 212-553-4181
pranita.sookai@moodys.com
Vir: Moody's Analytics