O-STA

Citrix za enostavnejši prehod na Windows 10

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je dva tedna pred uradnimi izidom Windows 10 javnosti predstavil orodja za enostavnejši prehod na nov operacijski sistem v poslovnih okoljih, ki si seveda ne smejo privoščiti izpadov oziroma prekinitev poslovnega procesa.

Prehod na nov sistem se lahko posamezniku zdi enostaven oz. se enostavno ne bo vznemirjal preveč, če bo šele čez kak dan, dva ali celo en teden spet normalno delal z domačim računalnikom. V podjetju pa to ni mogoče. Zamenjavo sistema je običajno treba narediti čez noč, ko uporabnikov ni v službi, zjutraj pa morajo že delati! Ob tem morajo imet popoln dostop do vseh poslovnih aplikacij, enako kot prej. Z rešitvami podjetja Citrix za virtualizacijo delovnih namizij in poslovnih aplikacij je lahko prehod enostaven, neboleč in hiter. Za podjetja brez virtualizacije pa je ravno čas prehoda na nov operacijski sistem lahko idealna priložnost za implementacijo nove arhitekture, ki bo olajšala to in vse prihodnje nadgradnje.

Citrix XenApp je rešitev za virtualizacijo poslovnih aplikacij, orodje omogoča enakovredno poganjanje in delovanje poslovnih aplikacij, ne glede na to, kje jih poganjamo, na kakšni delovni postaji, v katerem delu omrežja ali preko oddaljene postaje, ali v okviru katerega operacijskega sistema. V kombinaciji s Citrix Receiver for Windows 10 nam omogoča enostaven prehod na Windows 10. Primer: Peter ima prenosni računalnik in celo sredo presedi za računalnikom ter pridno dela s poslovnimi aplikacijami v okviru XenApp; po zaključku delovnega dneva mu administratorji namestijo Windows 10 in ustrezni Citrix Receiver; v četrtek se usede za računalnik in vse poslovne aplikacije mu delujejo in izgledajo popolnoma enako kot prejšnji dan, kar se tiče delovnega procesa sploh opazil ni, da se je OS zamenjal.

Citrix je predstavil tudi AppDNA - orodje za poenostavljanje prenosa poslovnih aplikacij iz obstoječe različice na Windows 10, ki omogoča avtomatizacijo selitve, pregled aplikacij ter odkrivanje in odpravljanje morebitnih težav z aplikacijo v Windows 10. AppDNA integracija z "Microsoft App-V" ter "System Center Configuration Manager" poenostavi pakiranje in distribucijo aplikacij potem ko je skladnost z Windows 10 potrjena.

Citrix je obljubil, da bo kmalu na voljo tudi virtualizacija za Windows 10 namizja - Citrix XenDesktop, ter posodobitev upravljanja prenosnih naprav in aplikacij XenMobile z vgrajeno podporo za Windows 10 naprave.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/jul-2015/citrix-accelerates-windows-10-adoption-and-simplifies-migrations.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com