O-STA

Ekipa BTC City Ljubljana ostaja v samem vrhu na dirki La Route de France, Eugenia Bujak na tretji etapi ponovno na stopničkah.

Težavnost etap se z vsakim dnem stopnjuje, a članice ekipe BTC City Ljubljana kljub temu dosledno nizajo uspehe. Na včerajšnji tretji etapi je Eugenia Bujak z zaostankom 13 sekund dosegla drugo mesto, druga najbolje uvrščena članica ekipe pa je bila Polona Batagelj, ki je dirko zaključila na 10. mestu. Zmagovalka etape je bila Italijanka Elisa Longo Borghini iz ekipe Wiggle-Honda. V skupnem seštevku je Bujakova trenutno na 3. mestu, Batageljeva pa je napredovala na 9. mesto. Mia Radotić je po grdem ponedeljkovem padcu že odpuščena iz bolnišnice.

Včerajšnja 113 kilometrov dolga tretja etapa se je vila po osrednji Franciji med mestoma Nevers in Avallon. Že po prvem vzponu je v ospredju ostala skupina 25 tekmovalk, med katerimi so bile tudi članice ekipe BTC City Ljubljana. Zaključek trase pa je tokrat potekal v štirih enakih krogih in prihajalo je do padcev, ki so povzročili razpad skupine. V enem od padcev sta bili udeleženi tudi članici slovenske ekipe Martina Ritter in Špela Kern, kar je vplivalo na njuno končno uvrstitev. Kot nepopustljiva tekmica se je ponovno izkazala Eugenia Bujak, ki je za las pristala na drugem mestu, v skupnem seštevku pa nazadovala za eno mesto.

Trenutni vrstni red članic ekipe BTC City Ljubljana v skupnem seštevku:

3. Eugenia Bujak

9. Polona Batagelj

23. Urša Pintar

33. Martina Ritter

35. Špela Kern

Gorazd Penko, trener in športni direktor ekipe, je z rezultati zadovoljen, vendar je dodal, da so do sedaj imeli malo sreče in malo smole. Eugenio Bujak, trenutno najbolje uvrščeno tekmovalko ekipe BTC City Ljubljana, pa je opisal kot močno, kompletno in zelo motivirano tekmovalko.

Včeraj je bila iz bolnišnice odpuščena tudi Mia Radotić, ki se je v ponedeljek poškodovala v hudem padcu in trčenju v ograjo. Ima poškodbo rame, vendar se počuti bolje in bo z ekipo ostala v Franciji do konca dirke ter držala pesti za ostale tekmovalke.

Danes je pred tekmovalkami ena krajših etap, ki bo večinoma potekala po položnem terenu. Že jutri pa je na vrsti najkrajša, a hkrati tudi najtežja etapa, na kateri bodo dekleta dvakrat morala zagristi v hud klanec in ob vsakem vzponu premagati približno 500 metrov višinske razlike. Vse informacije o preteklih in prihajajočih etapah ter fotografije so dostopne na uradni spletni strani dirke: http://www.org-rc.fr

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

T: 01 585 13 15, E: maja.oven@btc.si