O-STA

Cloud4Wi Fogsense - miniaturna IoT naprava za analizo rabe brezžičnih omrežij

Cloud4Wi, ponudnik nove generacije v strežniškem oblaku bivajočih storitev za gradnjo in trženje Wi-Fi omrežij z dodano vrednostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je na začetku poletja 2015 javnosti predstavil Fogsense, majhno IoT (Internet of Things) napravico, namenjeno okoljem kot so nakupovalni centri ali športna središča, kjer imajo množice ljudi dostop do brezplačne storitve za brezžično omrežje in povezavo z internetom.

Fogsense je prilagodljiva napravica za upravljanje in spremljanje brezžičnih omrežij, s katero lahko trgovine, kavarne, restavracije fitness centri in drugi lokali ali pisarne v teh centrih izdelujejo poslovne analize brezžičnih uporabnikov in na podlagi teh načrtujejo brezžične storitve za v pomoč povečevanja števila obiskovalcev. Plug-and-play napravica lahko prične takoj zbirati podatke o obiskovalcih brez posebnega nameščanja ali spreminjanja nastavitev, priklopi se v USB režo gostiteljske naprave in se preko nje tudi napaja z energijo, lahko pa deluje tudi brez gostitelja neposredno na USB napajalniku. Omogoča nam dostop do Cloud4Wi storitve v strežniškem oblaku, kjer so analitična orodja za spremljanje brezžičnih uporabnikov. Z njimi lahko ugotavljamo kdo je v lokal prišel prvič, kdo pride večkrat, kako pogosto in ob katerih dnevih najraje, pripravljamo lahko dnevne ponudbe in posebne popuste ali kupone.

Proti koncu leta 2015 bo v nadgrajeni različici naprave tudi podpora za tehnologijo Bluetooth Low Energy (BLE), ki bo podpirala iBeacon in druge od lokacije odvisne aplikacije na prenosnih napravah obiskovalcev.

Clod4Wi se zaveda občutljivosti varovanja osebnih podatkov in Fogsense vključuje vse potrebne lastnosti za skladnost s temi zahtevami. Fogsense ne zbira ali shranjuje osebnih podatkov, za identifikacijo uporabniške naprave, ki se priključi v brezžično omrežje, uporablja lokalno shranjen niz znakov pridobljen iz enosmernega kodiranja (hash) unikatnega naslova brezžičnega vmesnika na obiskovalčevi napravi (mac address).

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cloud4wi.com/fogsense-press-release
http://www.cloud4wi.com/fogsense

### ### ###

O podjetju Cloud4Wi

Cloud4Wi je vodilni ponudnik nove generacije v strežniškem oblaku bivajočih storitev za Wi-Fi omrežja, služijo pa ustvarjanju oprijemljivega dobička na več tržnih segmentih. Je hkrati tudi platforma inovativnih storitev, ki zagotavljajo ponudnikom brezžičnega dostopa dodaten prihodek iz ponudbe upravljanih storitev z dodano vrednostjo. Na tržišču 'Wi-Fi Marketplace' dostopne aplikacije lahko zagotovijo boljšo uporabniško izkušnjo, posledično pa tudi izdatne poslovne koristi za brezžičnega operaterja.

Platformo Cloud4Wi so v svojo ponudbo že integrirali različni ponudniki telekomunikacijskih storitev, sistemski integratorji ter prodajalci in z njo uspeli zadovoljiti tudi najzahtevnejšim strankam.

Podjetje Cloud4Wi ima sedež v San Franciscu. V bistvu pa je nastalo z izločitvijo posebnega oddelka iz italijanskega podjetja WinTech, ki ponuja upravljane rešitve in storitve za telekomunikacijske operaterje s poudarkom na brezžičnih tehnologijah naslednje generacije.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.cloud4wi.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com