O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Jadranske igre na Velenjski plaži

Velenje, 25. avgust 2015 - V petek, 28. avgusta, se bo ob 19.30 na Velenjski plaži pred čolnarno začelo polfinalno tekmovanje Jadranskih iger, na katerem bo sodelovala tudi velenjska ekipa z imenom Pozojčki.

Jadranske igre so športno zabavni spektakel, na katerem ekipe tekmujejo med seboj v različnih zabavnih igrah. V Velenju se bodo tekmovalci preizkusili v naslednjih igrah:

- leteči vaterpolo (doseči čim več golov, skakajoč z roba pomola);
- reševanje turistke (v čim krajšem času rešiti 2 turistki z otoka, z uporabo plovila in vesla);
- pršut (v čim krajšem času se dotakniti pršuta);
- mošarka (v čim krajšem času prenesti žoge iz otoka v sod na kopnem);
- tekma sodov (v najkrajšem času prečkati zastavljeno razdaljo med sodi) in
- vrv (povleči nasprotno ekipo preko pomožne črte).

V polfinalnem tekmovanju, ki bo v petek v Velenju, se bodo pomerile ekipe iz Velenja, Ljutomera, Slovenskih Konjic, Kopra, Kamnika in Radelj ob Dravi. Velenjska ekipa Pozojčki je konec junija gostovala na igrah v Rabcu (Istra) in osvojila tretje mesto. Ekipo sestavljajo: Vlado Stjepić (vodja ekipe), Peter Zemljak, Jože Blažina, Marko Krstić, Jernej Lovše, Matjaž Špeh, Miloš Aničič, Sabina Šumnik, Ajda Praznik, Maja Kugonič, Jasna Mlinar in Mateja Stropnik.

Z Jadranskimi igrami se simbolično zaključuje tudi poletno dogajanje na Velenjski plaži, zato bomo pospravili Vodni park, na plaži ne bo več prisoten reševalec iz vode in tudi parkirnina za vozila se ne bo več pobirala. Z obiskom Velenjske plaže smo v Mestni občini Velenje zelo zadovoljni. Ocenjujemo, da je bilo letošnje poletje na Velenjski plaži več kot 50 tisoč obiskovalcev. Prizadevali si bomo, da bo ponudba na Velenjski plaži naslednje poletje še bolj bogata in zanimiva.

Na Velenjski plaži pa bo zanimivo tudi naslednji dan, v soboto, 29. avgusta, ko bo na jezeru v organizaciji ZOO Station-a potekalo tekmovanje Paddle the lake 2015. Na Velenjskem jezeru bodo poskušali zbrati čim več plovil s pogonom na vesla (SUP FUN regata, SUP, bike&run 4 everyone, SUP državno prvenstvo, 6. vsa vesla)

Prijazno vabljeni torej na Velenjsko plažo v petek, 28. avgusta, od 18. ure dalje, ko se bo pred čolnarno začel odvijati zabavni program z nagradnimi igrami.