O-STA

Predstavitev knjige Biomedicinska tehnika v Sloveniji: s tehniko do zdravja

V četrtek, 3. septembra 2015, bo ob 14. uri na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti (Novi trg 3, 1000 Ljubljana) potekala predstavitev knjige Biomedicinska tehnika v Sloveniji: s tehniko do zdravja.

Delo, ki je plod raziskovanja avtorjev dr. Romane Erhatič Širnik, dr. Oresta Jarha, prof. dr. Damijana Miklavčiča, številnih sodelavcev in ekipe Tehniškega muzeja Slovenije, se nanaša na eno najhitreje razvijajočih se področij, ki bo imelo velik vpliv na naše življenje v prihodnosti. Avtorji v svojem delu izpostavljajo razvoj novih tehnologij, naprav in postopkov za ohranjanje in izboljšanje zdravja ter kakovosti življenja.

V luči aktualnosti tematike, ki se nanaša na pacientovo varnost, naraščajoče cene zdravstvenih storitev in vlogo kliničnih inženirjev ter biomedicinske tehnike v zdravstvu, bo zbrane z uvodnimi besedami nagovoril akademik Alojz Kralj. Knjigo o razvoju in dosežkih slovenske biomedicinske tehnike pa bo predstavil eden izmed avtorjev, strokovnjak s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in pobudnik ter so-organizator prvega Svetovnega kongresa o elektroporaciji, prof. dr. Damijan Miklavčič.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ob pomembnem obeležju znanosti v Sloveniji, svojo prisotnost pa potrdite do torka, 1. septembra, na e-naslov marta.bregar@fe.uni-lj.si. Vsi, ki boste z nami na predstavitvi enega izmed najnovejših del na področju znanosti, boste prejeli tudi izvod knjige Biomedicinska tehnika v Sloveniji.