O-STA

Poslovno obnašanje v tujini ni vedno enako kot doma - primer Japonske

Nenapisana pravila za poslovno obnašanje doma dobro poznate, kar pa vam ne bo prav veliko koristilo, če se boste znašli na pogajanjih na drugem koncu sveta. Tokrat bomo osvetlili poslovno obnašanje na Japonskem.

Poslovno obnašanje na Japonskem - za začetek formalna obleka

Preden se odpravite na poslovni sestanek z Japonci, se oblecite formalno - moški v temno poslovno obleko, ženske si nadenite zadržano krilo. Če boste povabljeni na poslovno večerjo ali katerega od mnogih obredov, si nadenite čevlje, ki jih zlahka sezujete (in čiste nogavice), saj se boste zelo verjetno morali sezuti. Japonci radi obiskujejo restavracije, kjer sedijo na tleh in jedo ob nizkih mizicah.

Sestanek se ne začne brez poslovne vizitke

Pripravite si lepo urejene poslovne vizitke, ob srečanju z vašimi poslovnimi partnerji pa jih izročite z obema rokama. Tudi sprejmite jih z obema rokama, si jih pozorno oglejte, med sestankom pa jih položite predse. Nanje ne pišite ali jih prepogibajte. Japonci vam morda ne bodo stisnili roke v pozdrav, ampak se priklonili. Globlji kot je poklon, večje je spoštovanje do vas in obratno, zato se vedno priklonite tako globoko kot se je vaš poslovni partner.

S sabo lahko prinesete tudi darilo, vendar naj bo skromno, če ga gostitelj ne pričakuje, vedno pa lepo in z okusom zavito, ne glede na to, za kako veliko (ali majhno) darilo gre. S steklenico kakovostnega vina ali žgane pijače ne morete zgrešiti. Zelo pozitivno so sprejeta darila, ki pridejo v paru, saj naj bi to prinašalo srečo. Darila se izročajo z obema rokama ob koncu sestanka.

Nalivanje pijače pri mizi prepustite gostitelju. Pri jedi ne mahajte z rokami in ne izražajte čustev preveč odprto. Japonci so zelo zadržani, kar velja tako za izražanje pozitivnih kot negativnih čustev. Glasno govorjenje ni dobrodošlo, seveda pa bodo zelo verjetno preveč vljudni, da bi vam to povedali.

Na pogajanjih ne boste slišali besede ne

Čeprav so sodobni Japonci očarani nad vsem, kar prihaja iz Zahoda, so do tujcev praviloma še vedno nezaupljivi in zadržani. Ljudje, ki so z njimi delali več let, pravijo, da se z njimi lahko družijo in poslujejo, vendar pa je praktično nemogoče navezati pristne stike in vzpostaviti popolno zaupanje.

Pri poslovnih pogajanjih je morda še posebej pomembno, da Japonci v svojem jeziku pravzaprav ne poznajo ene besede za "ne". Če se s čim ne bodo strinjali, bodo morda govorili ja, se izmikali odgovoru ali pa v najboljšem primeru nakazovali, da se s čim ne strinjajo. Ne pričakujte pa, da vam bodo to povedali direktno. Lahko se vam zgodi, da vas bodo raje usmerili na napačno pot - v vsakem primeru želijo gostu ustreči - kot pa vam povedali, da poti ne poznajo.

Preberite tudi prispevek Vstop na tuji trg preko spletne trgovine.

Če poslujete s tujino ali pa želijo vaši poslovni partnerji v Sloveniji odpreti podružnico, vam lahko pri tem pomagajo naši svetovalci iz podjetniškega oddelka. Pokličete jih lahko na 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si.

Dostopno na: http://data.si/blog/2015/08/28/poslovno-obnasanje-v-tujini-ni-vedno-enako-kot-doma-primer-japonske/