O-STA

Guidance Software Tableau Password Recovery Appliance

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je poleti 2015 javnosti predstavil rešitev - napravo - za odklepanje z gesli zaščitenih datotek. Naprava je namenjena preiskovalcem s področja digitalne forenzike, ki med preiskavo pomnilniških nosilcev naletijo na z gesli zakodirane datoteke, kar jim se zaradi bolj in bolj napredne vsesplošne ozaveščenosti o varnosti digitalnih podatkov dogaja vse pogosteje.

Razvili so jo v sodelovanje s podjetji Passware ter Digital Intelligence inc., gre pa se pravzaprav za zmogljivo namenu prilagojeno strojno opremo, ki izvaja napad z grobo silo na podlagi besednega slovarja - brute force dictionary based attack. Uporabimo jo lahko za odklepanje množice različnih datotečnih zapisov, med drugim seveda tudi za dokumente tipa Office 2007 in 2010, WinRAR, WinZIP ter za PGP sporočila.

Visoko zmogljivost naprave in kompletne rešitve so dosegli z vgradnjo:

- štirih namenskih vezij za poganjanje šifrirnih algoritmov Tableau TACC Accelerator;

- vodilne programske opreme za obnavljanje šifrirnih gesel Passware Kit Forensic,

- popolno integracijo v celoten delovni proces suite rešitev EnCase.

Citati

Dmitry Sumin, predsednik uprave, Passware inc.: "The inability to examine the contents of encrypted files and documents becomes a major obstacle to digital investigations. We are excited to provide Passware decryption technology developed specifically for Tableau Password Recovery. This is a major step in providing computer investigators with a comprehensive decryption solution that is both effective and easy to manage."

Michael Harris, vodja trženja, Guidance Software: "Our extensive background working with law enforcement agencies and digital investigators has provided unique insights into the challenges they face. In order to successfully conduct comprehensive investigations, it's critical to access the relevant data and files accurately and cost-efficiently. The Tableau Password Recovery appliance will help security, e-discovery and forensic professionals using EnCase to simplify and accelerate the process of identifying, unlocking and re-engaging password protected files."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Tableau-Unit-Introduces-Password-Recovery-Appliance.aspx

Domača stran:

https://www.guidancesoftware.com/products/Pages/tableau/products/tableau-password-recovery.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com