O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - 4. kolesarski vzpon in pohod na Paški Kozjak

Velenje, 7. september 2015 - Mestna občina Velenje v sodelovanju s Triatlon klubom Velenje organizira kolesarjenje in pohod na Paški Kozjak, ki bo v soboto, 19. septembra 2015.

Start, kolesarjenja in pohoda, bo ob 9. uri na mostu pred kamnolomom Paka pri Velenju, cilj pa pri Domu na Paškem Kozjaku. Kolesarji lahko sodelujejo s cestnimi ali gorskimi kolesi.

Prijavite se lahko s spletno prijavnico, ki jo najdete na spletni strani Triatlon kluba Velenje www.trivelenje.com ali osebno v Turističnoinformacijskem centru Velenje (Vila Bianca, Stari trg 3). Prijave bodo možne tudi na dan vzpona, 19. septembra, od 8. ure do najkasneje 10 minut pred startom pri Kamnolomu Paka. Dodatne informacije so objavljene na spletni strani www.trivelenje.com.

Mestna občina Velenje kolesarski vzpon na Paški Kozjak organizira že četrto leto zapored. Tudi letos bo potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Slogan letošnjega tedna mobilnosti je "Izbiraj. Spreminjaj. Združuj", ki nas želi spodbuditi k razmisleku o multimodalnosti, torej o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita. Evropski teden mobilnosti nas tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja v mestih.

Kot vsako leto bo Mestna občina Velenje v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2015 pripravila pester in zanimiv program prireditev ter dogodkov, ki bodo občane spodbujali k uporabi okolju bolj prijaznih prevoznih sredstev kot so Bicy, Lokalc ali skiro.

Dan brez avtomobila bomo obeležili v sredo, 16. septembra 2015, ko bomo od 9. do 15. ure na Rudarski cesti pripravili risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon in poligon "kolesarček", mini nogomet, badminton, odbojko, šolo rolanja, na ogled bo ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, starodobniki na kolesih, električni kombi ter stojnica s prodajo rolerjev, rolk in pohodnih palic v sklopu Centra ponovne uporabe ter še marsikaj.

Prijazno vabljeni, da letos Evropski teden mobilnosti zaznamujete tudi vi!