O-STA

Vabilo na odprtje Kulturne soseske

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev!

Tudi Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana je podprla pobudo in zamisel Društva slovenskih pisateljev o ustanovitvi Kulturne soseske, ki bi pod enim naslovom združila kulturo in umetnost na enem mestu.

V četrtek, 17. septembra, ob 18. uri, bo pred Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v Tivoliju slavnostno odprtje Kulturne soseske. Ta dober kvadratni kilometer dolg kulturni pas oziroma območje v središču mesta obsega sedem institucij med Tivolijem, Prešernovo, Cankarjevo, Tomšičevo in Župančičevo ulico v središču mesta. To je območje, pravijo pobudniki projekta Društvo slovenskih pisateljev, kjer so ulice poimenovane po najžlahtnejših bojevnikih za svobodo slovenskega duha in naroda in kjer domuje sedem uglednih javnih institucij. Zato so projekt umetniške četrti na tem delu Ljubljane poimenovali Kulturna soseska - bogastvo bogatega.

Slavnostno odprtje bodo že v dopoldanskem času, med 10. in 11. uro, spremljale otroške delavnice, v katerih bo mlajša generacija ljubiteljev kulture spoznavala barviti svet brezmejne umetnosti.

V ljubljanski Operi se bodo otroci spoznavali z glasbeno-plesno dejavnostjo in gledališkim bontonom, ob 19.30 pa bodo obiskovalci Kulturne soseske na velikem odru lahko prisluhnili ariji Kerubina iz Mozartove opere Figarova svatba.

Doživite umetniške trenutke in utrip nove Kulturne soseske tudi v ljubljanski Operi.

Lepo vas pozdravlja umetniška ekipa gledališča.