O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Dan brez avtomobila

Velenje, 16. september 2015 - Danes, v sredo, 16. septembra, bo od 9. do 14. ure na Rudarski cesti potekala prireditev "Dan brez avtomobila". Organizirali bomo risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon in poligon "kolesarček", mini nogomet, badminton, odbojko, šolo rolanja, na ogled bo ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, električni kombi ter stojnica s prodajo rolerjev, rolk in pohodnih palic v sklopu Centra ponovne uporabe.

Center varne vožnje Vransko bo pripravil predavanje na temo varne vožnje in delavnico "Pijana očala in pijana tarča", Klub starodobnikov Šentjur se bo predstavil s starodobniki na kolesih.

Zavod KSSENA bo predstavil projekte, ki jih vodi oziroma v njih sodeluje ter električni avtomobil, svoje dejavnosti pa bodo predstavili tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Šolski center Velenje in Medpodjetniški izobraževalni center Velenje bosta predstavila simulator varne vožnje.

Prireditve "Dan brez avtomobila" pa se bo s kolesom in rolerji udeležila tudi Pika Nogavička.

Rudarska cesta je zaradi prireditve "zaprta od 7. do 14. ure. Prosimo za razumevanje!

Ob 16. uri bomo v sodelovanju z otroci in učitelji Osnovne šole Antona Aškerca pripravili odprtje Jenkove ceste, ki bo zaradi prireditve zaprta od 15.30 do 16.45, ob 17. uri pa bo na Titovem trgu start prireditev "S starimi kolesi naokrog", ki jo organizira Mladinski odbor Turistične zveze Velenje v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Iz kleti privlečena stara kolesa so lahko tudi uporabno prevozno sredstvo za opravljanje vsakdanjih poti, tokrat pa se bodo zbrala na Titovem trgu, kjer bo potrebno opraviti številne naloge in spretno prevoziti ovire do cilja.

Več o trajnostni mobilnosti si lahko preberete na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si.

Prijazno vabljeni, da se udeležite katerega od dogodkov in vsaj v "Evropskem tednu mobilnosti" kot prevozno sredstvo izberete kolo ali se odločite za vožnjo z "Lokalcem"!