O-STA

Predplačniške kartice MasterCard - nadzor nad porabo in brezstično plačevanje

14. oktober 2015
V preteklem tednu smo v NLB pričeli s prodajo težko pričakovane predplačniške kartice MasterCard. Posebnost kartice je, da imetnik porabi le toliko kot nanjo naloži in ima na tak način svojo porabo še bolj pod nadzorom. Primerna je tudi za najstnike z žepnino, spletne nakupe, itd. In kaj nas loči od vseh ostalih predplačniških kartic na slovenskem trgu? Prav posebna nalepka, ki strankam omogoča enostavno brezstično plačevanje. Nalepijo jo lahko npr. na mobilni telefon ter si privoščijo kavo ali kosilo, brez nadležnega prenašanja denarnice.


Imetniki kartice lahko plačujejo brezstično na prodajnih mestih, ki imajo ustrezne terminale POS. Ob nakupu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala, ampak jo le prislonijo na označeno mesto, počakajo na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen.

Brezgotovinsko poslovanje je sodobno in varno, saj se nakup ali dvig gotovine potrdi z vnosom številke PIN ali podpisom.

Predplačniška kartica ni pogojena z imetništvom osebnega računa oziroma ni vezana na osebni (bančni) račun, torej jo lahko pridobijo tudi tisti, ki niso komitenti NLB.

Kako jo pridobimo in začnemo uporabljati?

  1. Predplačniško kartico MasterCard lahko stranke, tudi tisti, ki niso komitenti NLB, naročijo kar na spletni strani NLB ali v najbližji NLB Poslovalnici
  2. Pridobitev PIN številke: na številko 051 323 300 pošljejo SMS z vsebino: PIN in zadnjih 8 številk na kartici
  3. Ko prejmejo SMS-sporočilo s številko PIN, je kartica aktivirana in pripravljena za uporabo.
  4. V spletni aplikaciji kartico registrirajo ter nadgradijo za nadaljnjo uporabo (polnjenje kartice, pregled nad porabo ...).

Vse podrobnosti v zvezi z naročilom in uporabo so dostopne na spletnih straneh NLB.

NLB Korporativno komuniciranje

Vsa sporočila za javnost