O-STA

Blackboard Inc. je imenoval Williama L. Ballhausa za predsednika, izvršnega direktorja in glavnega izvršnega direktorja

Prinaša poglobljene poslovne izkušnje vodenja globalnega podjetja s poudarkom na strankah in inovativnosti

Direktor Brian Napack imenovan za podpredsednika

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- Blackboard Inc., vodilno podjetje na področju izobraževalne tehnologije na svetu, je 4. januarja sporočilo, da je bil dr. William "Bill" L. Ballhaus imenovan na mesto predsednika, izvršnega direktorja in glavnega izvršnega direktorja podjetja. Nasledil bo Jaya Bhatta, ki je Blackboard vodil od leta 2012. G. Bhatt bo direktorju pomagal kot posebni svetovalec in bo storil vse, da bo prehod potekal gladko.

Ta pametna izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo v angleščini si lahko ogledate na: http://www.businesswire.com/news/home/20160104005988/en/

William L. Ballhaus (Foto: Business Wire)

Dr. Ballhaus v Blackboard prihaja iz podjetja SRA International, kjer je kot glavni izvršni direktor gojil kulturo inovativnosti, ki je poudarjala predvidevanje potreb strank, in razširil portfelj podjetja v kibernetski varnosti, računalništvu v oblaku, mobilizaciji, hitrem razvoju sistema, načrtovanju virov v družbah in analitiki podatkov. Pred tem je bil direktor in glavni izvršni direktor podjetja DynCorp International, globalnega ponudnika storitev za javno upravo. Dr. Ballhaus je prav tako zasedal vodilne položaje v podjetjih BAE Systems, Boeing in Hughes, kjer je vodil poslovanje na področju globalnih storitev za javno upravo in komercialnih tehnologij, s posebnim poudarkom na programski opremi in informacijski tehniki.

"Navdušen sem, da se bom pridružil Blackboardu in nadaljeval njegov napredek pri pomaganju milijonom ljudem po svetu najti nove načine za učenje, povezovanje, poglabljanje in izboljševanje rezultatov učenja. Podjetje spreminja način, na katerega izobraževalna skupnost dojema tehnologijo in naslednjo generacijo orodij za poučevanje in učenje," je dejal dr. Ballhaus. "Celotna ekipa Blackboarda ima bogate izkušnje s področja tehnologije in industrije in se ponaša s poglobljenim razumevanjem sistemov, ki služijo tistim, ki se učijo. Veselim se, da bom gradil na trdnih temeljih Blackboarda in postal partner, za katerega bodo tako študenti kot učitelji lahko računali, da bo inovativen v njihovem imenu."

"Do Blackboarda in njegove misije in vizije čutim veliko strast in zelo sem ponosen na ekipo Blackboarda in na vse, kar smo v zadnjih treh letih skupaj dosegli. Vendar pa se mora evolucija podjetja nadaljevati z isto hitrostjo tudi v prihodnjih letih, če želimo v polnosti uresničiti svoj potencial," je dodal G. Bhatt. "V tem kontekstu in glede na vpliv, ki ga je moje nenehno potovanje iz Bostona v Washington imelo na mojo družino, se z upravo strinjamo, da je zdaj pravi čas za moj prehod in da je Bill prava izbira za vodenje Blackboarda naprej v njegovo naslednjo fazo rasti. Veselim se svoje vloge posebnega Billovega svetovalca in storil bom vse, da bo prehod potekal gladko."

"Z napredkom Blackboarda v zadnjih treh letih smo zadovoljni. Pod strateškim in operativnim vodstvom Jaya Bhatta smo oblikovali novo smer za Blackboard, ki vključuje poglobljene odnose s strankami, investicije v razvoj novih izdelkov, uresničitev pomembnih pridobitev za podjetje in tehnoloških pridobitev, močno mednarodno rast in zaposlitev nadarjenih sodelavcev z izkušnjami na področju programske opreme, tehnologije in izobraževanja," je dejal Peter Wilde, eden izmed direktorjev Blackboarda in izvršni direktor Providence Equity Partners, ki je večinski lastnik Blackboarda in je bil pred tem večinski lastnik podjetja SRA International. "Ko Blackboard stopa v naslednjo fazo rasti so se Jay in odbor odločili, da je zdaj primeren čas za prenos vodstva podjetja na Billa, ki bo s svojimi operativnimi izkušnjami ter željo po poganjanju tehnološke inovativnosti za izboljšanje študijskega uspeha gradil na trenutnem elanu podjetja. Z veseljem izrekamo dobrodošlico Billu v ekipi Blackboarda in se veselimo njegovega doprinosa."

Dodatno imenovanje v odboru

Podjetje je prav tako sporočilo, da je bil Brian Napack, eden izmed direktorjev Blackboarda od leta 2012 in višji svetovalec v podjetju Providence, imenovan za podpredsednika odbora. Brian prinaša bogate vodstvene izkušnje s področij izobraževanja, tehnologije in založništva ter uporabe tehnologij za izboljševanje rezultatov v osnovnošolskem, srednješolskem in visokošolskem izobraževanju.

"Navdušen sem, da bo Brian moj pomemben svetovalec," je dejal Bill. "Njegov prispevek bo dragocen in njegove obširne izkušnje v izobraževalni industriji bodo meni in Blackboardu zelo koristile."

Dodatni biografski podatki o dr. Ballhausu

Dr. Ballhaus je diplomiral iz strojništva na Univerzi v Kaliforniji v Davisu, magisterij in doktorat iz aeronavtike in astronavtike pa je opravil na Univerzi Standford. Magisterij iz poslovne administracije je opravil na fakulteti za management Anderson Graduate School of Management na univerzi v Kaliforniji.

Trenutno je član odbora obiskovalcev fakultete Anderson Graduate School of Management in častni direktor odbora Ameriške fundacije za geoprostorsko obveščanje (the United States Geospatial Intelligence Foundation). Poleg tega je član Ameriškega inštituta za aeronavtiko in astronavtiko (the American Institute of Aeronautics and Astronautics).

O Brianu Napacku

Brian Napack je višji svetovalec v Providence Equity Partners. Trenutno je član odborov podjetij kot so Blackboard, Ascend Learning in Burning Glass. Preden se je pridružil podjetju Providence leta 2012, je bil g. Napack direktor Macmillana, globalnega založnika, katerega publikacije so med drugim St. Martin's Press; Farrar Strauss & Giroux; Henry Holt; Bedford, Freeman & Worth; in Scientific American. Deloval je na vodilnih položajih v izobraževanju, založništvu in medijih v podjetjih kot so The Walt Disney Company, ThinkBox in Simon & Schuster, prav tako je bil partner podjetja L.E.K. Consulting, enega izmed vodilnih podjetij za poslovno svetovanje. G. Napack je prav tako član odbora Zero to Three, nacionalne zagovorniške organizacije, predane izboljševanju življenja dojenčkov in otrok.

O Blackboard Inc.

Blackboard je vodilno podjetje na področju izobraževalne tehnologije na svetu. Preizkušamo meje konvencionalnega načina razmišljanja in razvijamo nove modele učenja, da bi odkrili nove načine izobraževanja in ga naredili bolj dostopnega, privlačnega in aktualnega za sodobnega učenca in inštitucije, ki mu služijo. V partnerstvu z našimi strankami in partnerji v primarnem, sekundarnem in terciarnem izobraževanju kot tudi s korporacijami in vladnimi agencijami po svetu želimo pomagati vsakemu učencu v polnosti uresničiti njegov potencial tako, da ga navdušimo za vseživljenjsko učenje. Za več informacij o Blackboardu nam sledite na Twitterju @Blackboard.

Za več informacij o Blackboardu prosimo obiščite www.blackboard.com ali nam sledite na Tiwtterju na @Blackboard.

Celotno sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160104005988/en/