O-STA

Velenjska promenada med top turističnimi destinacijami

Velenje, 12. januar 2016 - Spletni portal LandArchs www.landarch.com, na katerem spremljajo novice in trende krajinske arhitekture, je objavil seznam desetih turistično najbolj zanimivih točk krajinske arhitekture v Evropi (http://landarchs.com/10-of-the-best-tourist-spots-for-landscape-architecture-in-europe/). Velenje oz. velenjska promenada je na odličnem tretjem mestu top destinacij.

Z novim in sodobnim mestnim središčem smo občankam in občanom ponudili prijeten prostor za druženje ter pridobili nov prostor za prireditve. Amfiteater ob reki Paki, skozenj teče reka Paka, je namenjen za manjše, priložnostne dogodke in koncerte. Na promenadi smo izvedli že številne dogodke in z njimi privabili v središče mesta veliko obiskovalcev. Kot odlično koncertno prizorišče se je ob uradnem odprtju promenade izkazala tudi streha garažne hiše. Velenjčanke in Velenjčani so promenado sprejeli za svojo, tam se radi zadržujejo, saj promenada predstavlja pomembno turistično znamenitost Velenja.

Veseli smo dejstva, da smo v Velenju uspeli pridobiti točko, ki nas postavlja na zemljevid svetovnih turističnih znamenitosti ter so jo kot pomembno prepoznali svetovno priznani krajinski arhitekti. Še posebej smo ponosni, da je idejno zasnovo prenove mestnega središča pripravil Velenjčan Dean Lah.

Parkirišče Promenada v Velenju je bilo aprila 2015 tudi prejemnik mednarodne nagrade letošnje izvedbe "Architizer A+ Awards" s sedežem v New Yorku. To je največji arhitekturni portal na svetu z več kot milijonom rednih mesečnih uporabnikov. V kategoriji parkirnih objektov je bilo parkirišče Promenada v Velenju imenovano za nagrado po izboru strokovne žirije - Jury Winner. Nagrada je bila podeljena maja 2015 na "A+ Awards Gala" dogodku v New Yorku.

Velenje je lani prejelo tudi laskavi naziv najlepše urejeno večje mesto v Sloveniji. Naziv smo prejeli v okviru natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.