O-STA

Ste rojen podjetnik? Poglejte 5 očitnih znakov!

Ste bili kot otrok znani po tem, da vas učitelji naravnost obožujejo? Ste bili v igri vedno izbrani med prvimi? Ali ste brali zahtevne knjige že v rosnih letih? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, potem ste najverjetneje rojeni podjetnik.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

A za avtorsko pogodbo in Z za zaposlovanje, kaj je vmes, pa vam povemo na seminarju. Pridružite se nam in izvedeli boste, kaj vse morate upoštevati, če želite uspešno poslovati.

Več informacij

Na spletni strani Entrepreneur.com so podali pet očitnih znakov, ki kažejo na to, da je nekdo rojeni podjetnik. Poglejte, ali ste se tudi vi rodili s podjetniškimi sposobnostmi in vrlinami.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Ste blesteli v skupinskih projektih?

Kot otrok ste najbolj uživali, ko ste lahko opravljali naloge v skupinah, danes pa kot podjetnik še vedno blestite v vodenju skupinskih del v podjetju. Pri svojem delu ste dobri, vaša intuicija prepoznavanja talentov drugih zaposlenih pa je nepremagljiva. Morda ste danes podjetnik ravno zaradi vaše otroške želje po sodelovanju v skupini.

So bile vaše ocene povsem povprečne?

Najvišje ocene niso nujno znak genialnosti ali popolne predanosti. Lahko pomeni, da posameznik želi tvegati, ko se preizkusi pri najtežjih nalogah, a pri tem ne doseže najboljšega uspeha. Če kot otrok niste imeli najlepših ocen, je to morda pomenilo, da ste se preizkusili v reševanju najtežjih nalog, a pri tem niste uspeli. To vas je lahko privedlo do tega, da ste danes uspešen podjetnik, saj si upate tvegati, četudi boste neuspešni na določenem področju.

So vas pri prodaji piškotov določili za vodjo?

Če ste se kot otrok pogosto udeleževali otroških bazarjev, kjer ste prodajali piškote ali ročno izdelane okraske in ste bili pri prodaji drobnarij precej uspešni, je to znak, da ste morda rojeni podjetnik. Osebe, ki so se rodile s podjetniškimi sposobnostmi, so bile pri teh dejavnostih običajno v ospredju. Četudi se tega morda niste zavedali, je bila prodaja drobnarij vaša prva podjetniška izkušnja.

Ste na kreativen način porabili svojo žepnino?

Če ste kot otrok žepnino in denar, ki ste ga dobili ob posebnih priložnostih, raje privarčevali kot zapravili za sladkarije, potem je tudi to očiten znak podjetniških sposobnosti. Če ste uspešen podjetnik, se zavedate, da je za podjetje v zagonu ključno osnovno varčevanje. Kot otrok ste najverjetneje pogosto zmagali v pogojevanju s starši za višjo žepnino in novo 'nagrado' ob boljši oceni.

IZOBRAŽEVANJE

Funkcije za podjetnike

V majhnem podjetju ena oseba običajno opravlja več funkcij, mnogokrat pa je podjetnik vsaj na začetku sam za vse. To pa še vedno ne pomeni, da lahko na poti k uspehu brez posledic posamezne funkcije in naloge spregledate ali preskočite.

Več informacij

Ste se zavedali pomembnosti vez?

Ni nujno, da ste bili kot otrok med najbolj popularnimi, a kljub temu ste se že takrat zavedali, da je prijateljevanje z večino precej pomembno. Zavedali ste se, kdaj je idealna priložnost, da pokažete svoje sposobnosti in tako rekoč ostalim ponudite razlog, da prijateljujejo z vami. Zelo verjetno ste se družili tudi z veliko različnimi skupinami otrok. Če ste danes uspešen podjetnik, ste se spletanja vezi zagotovo naučili že v otroštvu.

Vir: Entrepreneur.com

Dostopno na: http://data.si/blog/2016/01/22/ste-rojen-podjetnik-poglejte-5-ocitnih-znakov/