O-STA

Invea-Tech : "Network Security Trends in 2016"

27.1.2015
Invea-Tech, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

pravita : "Nepregledne množice prenosnih naprav, internet stvari, trajne večtočkovne povezave, vsak dan novi napadi medtem ko so tudi po več let stari škodljivci še vedno nevarni. To so splošni trendi informacijske varnosti zadnjih nekaj let. Kaj pa specifično o varnosti računalniških mrež? Flowmon Networks predstavlja pet glavnih trendov, ki bodo v letu 2016 imeli največji vpliv na problematiko zaščite računalniških mrež v tem letu. Trendi so podrobneje predstavljeni v članku na spodnji povezavi."

Vpliv interneta stvari - IoT je čisto nov svet, v katerem izgubijo veljavo ali se spremenijo mnogi tradicionalni varnostni pojmi. Že zaradi tega bo potrebno prilagoditi varnostne strategije, ob tem pa se moramo še zavedati, da so mnoge IoT naprave narejene brez med razvojem posebej močnega poudarka na varnosti.

Nejasne definirane meje računalniških mrež - tradicionalna rešitve zaščite mrež nadzirajo mejo med mrežo in "zunanjim svetom", tj. ščitijo prehodne točke, kjer so nameščene požarne pregrade ali spletni posredniki. Vsi sodobni IT trendi, prenosne naprave in trajne povezljivosti, to mejo brišejo. Varnostne rešitve se morajo temu prilagoditi, tradicionalno razmišljanje več ni dovolj.

SMB podjetja se spogledujejo z naprednimi orodji - manjši so vse bolj zanimiv cilj za usmerjene napade. Varnostne rešitve v SMB so precej bolj osnovne in jih je lažje pretentati. Tudi manjša podjetja se bodo pričela spogledovati z vse bolj naprednimi varnostnimi rešitvami - če bo cena ugodna in upravljanje dovolj enostavno.

DDoS protiukrepe v hrbtenico interneta - napadi tega tipa preobremenijo internetno povezavo napadane organizacije. Ker jih je vse enostavneje izvajati (po naročilu) so vedno pogostejši, to pa pomeni, da preobremenjujejo tudi tiste povezave, ki tvorijo hrbtenico celote ali posameznega dela interneta. Pri tem lahko in nadejamo se da bodo - veliko pomagajo ponudniki dostopa do interneta in druge organizacije, ki upravljajo s vsemi vrstami hrbteničnih zvez.

Aktivni varnostni pristop - tradicionalno parcelizirane strategije zaščite postajajo neučinkovite. Varnostna strategija mora vključevati integracijo tradicionalnih perimeternih rešitev in spremljanje prometnih tokov, le na ta način se dobi dovolj informacij o trenutni varnostni situaciji.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.invea.com/en/company/press-releases/network-security-trends-2016

### ### ###

O podjetju Invea-Tech

Invea-Tech je mednarodni dobavitelj mrežnih in varnostnih rešitev specializiranih za spremljanje prometnih tokov NetFlow / IPFIX, analiziranje prometnih in podatkovnih trendov, FPGA pospeševanje, ter zakonito prestrezanje in zbiranje meta podatkov IP prometa. Rešitve omogočajo kvalitetni paketni zajem v vseh vrstah IP omrežij 10G/40G/100G. Cilj podjetja je tržišču ponuditi kvalitetne rešitve s čim bolj optimalnim razmerjem med zmogljivostjo, ceno ter uporabniško izkušnjo, in sicer skozi po vsem svetu razvejan podatkovni kanal. Centrala podjetja je v mestu Brno v Češki Republiki. Podjetje Invea-Tech je pravzaprav nastalo kot "spin-off" iz projekta, v katerem so v okviru univerze Brno University of Technology in drugih raziskovalnih asociacij razvili začetno različico orodja FlowMon.

Invea-Tech je po Gartnerju vodilni dobavitelj na tržišču rešitev za spremljanje prometnih tokov in analizo prometnih trendov v omrežjih. Za to tržišče pri Gartnerju napovedujejo, da bo v prihodnjih letih najpomembnejše dodatek oz. dopolnilo h klasičnim rešitvam, kot so požarne pregrade ali zaznavanje / preprečevanje vdorov. Samo kombinacija obeh vrst tehnologij bi naj omrežjem zagotavljala dovolj varnosti za vzdrževanje poslovnih procesov.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: https://www.invea.com/


Dodatne informacije:
David Ivačič, direktor prodaje
david.ivacic@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com