O-STA

Tradicionalno letno izobraževalno srečanje radioamaterjev RIS2016 na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

V soboto, 6. februarja, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL FE) potekalo tradicionalno letno izobraževalno srečanje radioamaterjev RIS2016. Organizator in gostitelj tudi letos obljubljata, da bo največji radioamaterski strokovni dogodek v Sloveniji navdušil udeležence. Udeležence čaka pester program s strokovnimi predavanji, prijetnim druženjem, raziskovanjem novih tehnologij in konstruktorstva, ogled razstav konstrukcij in ponudnikov opreme, reportaže z dx-pedicij ter zabavno tekmovanje.

Registracija se odpre ob 8:00, na pester dan pa se bodo udeleženci pripravili ob jutranjem klepetu, kavi in soku. Izobraževalno srečanje bo otvorjeno ob 8:55 s pozdravnim nagovorom, prof. dr. Janez Bešter, predstojnik Laboratorija za telekomunikacije in Laboratorija za Multimedijo na UL FE, pa bo nadaljeval s predstavitvami novosti UL FE na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij. Darko Volk bo predstavil Izdelavo tiskanega vezja v domači delavnici, Marko Čebokli pa meritve šuma z amaterskimi sredstvi. S strokovnjakom bomo nadaljevali z izdelavo VF vezij na prototipnih ploščicah, z Goranom Andričem pa nas čaka TK0C v CQWW 2015.

Odmor za kosilo bo popestren z Morse Runner tekmovanjem in prvih pet bo prejelo lepe praktične nagrade sponzorjev AMITEH in HAMtech (S5TEHNIKA.net). Sponzorja bosta na dogodku predstavila tudi merilno opremo Keysight, Rigol, HyEndFed, microHAM in Mastrant.

Zoran Mladenović bo poskrbel za poglobitev v LAN Station Automation: Interface Genius, Antena Genius in Rotator Genius, Matjaž Kmet pa nas bo popeljal v teorijo in prakso Winlink. Luka Mustafa in as. uni. dipl. ing. Jernej Kos bosta predstavila brezžični optični sistem KORUZA in sistem za upravljanje in vzpostavitev omrežij Nodewatcher, tradicionalni dogodek pa bomo zaključili ob prijetnem druženju in razglasitvi rezultatov MR tekmovanja.

Vljudno vabljeni.