O-STA

Podjetniki - vključite v svoj dan pet navad za manj stresa

Po ustanovitvi podjetja boste odgovorni za nešteto odločitev, kjer boste pogosto v dilemi, sploh če v podjetništvu nimate nobenih izkušenj. Tudi kasneje, ko boste postali izkušeni podjetniki, se boste soočali z stresnim življenje, saj boste ob svojem delu odgovorni za zaposlene in tudi za njihove odločitve.

IZOBRAŽEVANJE

Spletna stran TO GO

Danes se za spletne strani podjetja odločajo tudi mikro in majhna podjetja. Pomagamo vam, da se jo naučite postaviti sami na osnovi WordPressa, tako spletno stran pa lahko nato sami tudi urejate brez težav.

Več informacij

Četudi morda trenutno niste pod stresom, se vsak dan soočate s stresnimi odločitvami, ki se pogosto nakopičijo, dokler enostavno ne zmorete več. To pa lahko slabo vpliva na vaše zdravje in na kakovost vašega življenja.

Potrebujete spletno stran?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Na spletni strani Entrepreneur.com so pripravili pet navad, ki lahko blagodejno vplivajo na podjetnike, na njihovo poslovno pot in zasebno življenje.

1. Začnite ali zaključite delovnik z vadbo

Tuje raziskave so pokazale, da je fizična aktivnost ključna pri lajšanju fizičnega in psihičnega napora. Vadba izboljšuje krvni obtok ter sprosti endorfine, zaradi česar boste imeli ob koncu dneva več energije.

Poskusite z vadbo preden začnete delovni dan, saj boste tako bolj produktivni čez dan. Odločite se za tek, dvigovanje uteži, jogo ali karkoli podobnega - odločitev je prepuščena vam. Pomembno pa je, da zvišate srčni utrip za vsaj 20 minut.

2. Pijte zeleni čaj

Preden se odločite za skodelico kave, si najprej postrezite zeleni čaj, saj ta, med drugim, zmanšuje tudi občutke tesnobe, pomirja in sprošča tudi v najbolj stresnih trenutkih. Hkrati boste z zelenim čajem dobili dovolj kofeina, da se boste lahko nemudoma zbudili kljub naporni noči.

3. V času delovnika se malo razgibajte

Podjetniki so v času delovnika pogosto v enem in istem položaju. Na spletni strani Entrepreneur.com priporočajo, da se lotite osnovne joge oziroma globokega dihanja, saj bo to odlično vplival na lajšanje stresa. Vzemite si petminutni odmor in se sprehodite, saj boste tako spočili oči, se sprostili in izboljšali krvni obtok.

4. Zmanjšajte si seznam opravil

Kolikokrat ste prečesali seznam opravil in doživeli blažji napad panike? V primeru, da imate na seznamu napisanih preveč obveznosti, boste tekom dneva zagotovo doživeli več napadov panike, saj se boste zavedali, da vseh obveznosti in opravil ne boste mogli dokončati v enem dnevu. Poskusite zmanjšati število dnevnih opravil, saj boste tako imeli bolj fleksibilen urnik, s katerim boste lažje funkcionirali.

IZOBRAŽEVANJE

Osnove Facebooka za podjetnike

Facebook velja za eno izmed najpopularnejših družbenih omrežij. Pridružite se nam na seminarju in izvedeli boste, kako lahko Facebook izkoristite sebi in vašemu podjetju v prid.

Več informacij

5. Obkrožite se z nežnimi vonji

Delovno okolje ima velik vpliv na raven stresa, zato ga poskusite narediti čim bolj domačega. Vključite pomirjujočo glasbo in si priskrbite vonje, ki bodo zmanjšali raven stresa. Aromaterapija in delovanje eteričnih olj že od nekdaj velja za obliko zdravilstva, ki blagodejno vliva na naše razpoloženje in počutje.

Vir: Entrepreneur.com

Dostopno na: http://data.si/blog/2016/01/29/podjetniki-vkljucite-v-svoj-dan-pet-navad-za-manj-stresa/