O-STA

Informativni dan Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani

Vse, ki jih zanima pester študij gradbenikov, vodarjev ter geodetov bo zanimal informativni dan Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani.

Informativni dnevi na UL FGG bodo potekali:

- v petek, 12. februarja 2016, ob 10.00
- v petek, 12. februarja 2016, ob 15.00 uri,
- v soboto, 13. februarja 2016, ob 10.00 uri.

Na zanimiv način bodo predstavljeni vsi oddelki fakultete - geodezija, gradbeništvo, vodarstvo in okoljsko gradbeništvo. Pripravili so zanimiv in interaktiven program, s katerim bodo obiskovalce seznanili, kaj vse počnejo na fakulteti. Poskrbeli bodo za vse informacije o petih prvostopenjskih študijskih programih in vpisnih pogojih, obiskovalci pa bodo lahko dobili tudi informacije za drugostopenjske študije, ki jih na fakulteti prav tako izvajajo pet.

Skozi izvirno delavnico "Ali je kaj trden most" bodo dijaki izvedeli, kaj lahko naredijo, če ena deska ne zagotavlja varnega in udobnega prehoda preko potoka. Preizkusili se bodo lahko v eksperimentu "Ali je svetloba res bela", kjer si bodo ogledali spektralno sestavo različnih virov bele svetlobe. Udeleženci bodo s pomočjo mentorjev lahko izdelali tudi svoj lasten IR portret. Z geodeti bodo na osnovi različnih meritev zunanjosti in notranjosti objektov izdelovali geodetski/kartografski izdelek, sledila pa bo tudi predstavitev geodetskega instrumentarija. Fakulteto bodo spoznavali tudi preko kviza, ki bo ponudil zanimive izzive, pravilni odgovori pa bodo nagrajeni. Na ogled bodo še eksperimenti o naravnih procesih pod vodno gladino, predstavljen bo evropski LIFE projekt "Ljubljanica povezuje", raziskovali bodo lahko maso uteži in stabilnost jadrnice ter trajnostno urejanje prostora ter pravice in dolžnosti v prostoru. Bodoči študenti si bodo lahko pogledali tudi obnašanje konstrukcij med potresi ter repozitorij DRUGG. Predvsem zanimiv pa bo tudi obisk strehe UL FGG ter ogled laboratorijev.

V avli se bodo predstavile tudi študentske organizacije UL FGG in društva študentov gradbeništva, geodezije in vodarstva.

Študij na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani je zanimiv, študentom pa zagotovi vse potrebne kompetence, ki jih bodo potrebovali za učinkovito vključevanje v delovno okolje. "Odločitev za študij je težka, zato želimo v sklopu informativnih dni predstaviti pomembnost fakultete. Vsako leto v svet pošljemo kompetitivne, odgovorne posameznike, ki odločilno prispevajo k razvoju Slovenije, uspešno pa delujejo tudi na tujih trgih. Študenti so tako deležni uporabnega znanja s strani strokovnjakov, z delom v eksperimentalnih laboratorijih pa pridobivajo nepogrešljive praktične izkušnje, ki jih dopolnjujejo z raziskovalnim delom. V zameno za znanje pričakujemo motivirane in zavzete študente, ki bodo študij na naši fakulteti vzeli resno in nas ponosno predstavljali," pravi dekan fakultete, prof. dr. Matjaž Mikoš.