O-STA

Otvoritev razstave "Ovire so preteklost, gledamo naprej!" v petek, 12. februarja, ob 11. uri na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Ker različne oblike oviranosti ne smejo biti ovira pri nabiranju znanja ali pridobitvi zaposlitve, vas v petek, 12. februarja, ob 11. uri vabimo na otvoritev razstave "Ovire so preteklost, gledamo naprej!", ki bo ob pričetku informativnih dni zaživela na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko.

Preko fotografij bosta spregovorila razvojni inženir na UL FE Anže Pratnemer, dipl. inž. rač. in inf. in študent elektrotehnike Robi Bojanec, ki bo oktobra tekmoval na prvem profesionalnem mednarodnem tekmovanju športnikov invalidov Cybathlon. Oba se z gibalno oviranostjo spopadata zaradi prometnih nesreč, ki sta ju doleteli v preteklosti. Avtorici fotografij razvojnega inženirja na UL FE Anžeta Pratnemerja sta Anja Čekada in Anja Moškon, fotografije študenta elektrotehnike Robija Bojanca pa sta posnela Blaž Vizjak in Milan Simčič.

Na otvoritvi bo prof. dr. Matjaž Mihelj iz Laboratorija za robotiko predstavil projekt Cybathlon, ki vključuje študente v razvoj pripomočkov za pomoč osebam z gibalnimi motnjami. Prof. dr. Igor Škrjanc iz Laboratorija za avtonomne mobilne sisteme UL FE bo predstavil rehabilitacijski voziček, prof. dr. Andrej Košir, predstavnik Laboratorija za uporabniku prilagojene komunikacije in ambientno inteligenco UL FE, pa bo izpostavil tehnologijo socialno inteligentnih storitev in aplikacij za posebne potrebe.

Svojo prisotnost potrdite do četrtka, 11. februarja 2015, na naslov irena.pavcic@ippr.si.

Vljudno vabljeni!


Dekan
Prof. dr. Igor Papič