O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS216+

Učinkovita rešitev za hrambo podatkov zagotavlja dosegljivost podatkov in kakovostno video transkodiranje

Ljubljana, 5.2.2016 - Synology je predstavil nov zmogljiv strežnik NAS DiskStation DS216+, ki je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, ki potrebujejo učinkovito in varno rešitev za hrambo podatkov in obenem želijo uživati v zabavi, ki jo omogoča transkodiranje video vsebin v realnem času. NAS DiskStation DS216+ ima 2 razširitvemi mesti za 2 trda diska.

"Zmogljiva NAS rešitev za hrambo podatkov manjšim podjetjem predstavlja možnost hitre izmenjave datotek in uporabe programov ter skupinskega dela v spletu. Obenem pa uporabnikom ponuja sprotno transkodiranje in predvajanje visoko kakovostnih video vsebin na katerikoli napravi. DS216+ je bil zasnovan za omenjena opravila in dokazuje našo zavezanost izpolnjevanju pričakovanj naših uporabnikov," je izjavil Jones Tsai, direktor oddelka za zasnovo strojnih izdelkov pri podjetju Synology Inc.

Opremljen je s procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI). Tako DS216+ omogoča hitrosti prenosa podatkov, ki presegajo 111 MB/sek v načinu branja in zapisovanja ter hitrosti prenosa kodiranih podatkov z več kot 113 MB/sek pri branju podatkov in 109 MB/sek pri zapisovanju. Poleg tega zmore DS216+ izvajati video transkodiranje H.264 4K v realnem času v ločljivosti do 1080p, kar omogoča predvajanje HD večpredstavnih vsebin, ne glede na omejitve pasovne širine ali naprave, ki jih uporabljajo za predvajanje.

"Uporabniki v manjših podjetjih iščejo vse bolj zmogljive, varne in inteligentne sisteme za hrambo podatkov. S procesorjem Intel Celeron N3050 in koprocesorjem za kodiranje Intel AES New Instructions (Intel® AES-NI) Synology DS216+ omogoča ravno to. Intel in Synology sta skupaj sposobna uporabnikom ponuditi večjo učinkovitost naprav in večjo vrednost za porabljen denar," je izjavila Andrea Nelson, direktorica marketinga v oddelku Storage Group podjetja Intel.

DS216+ z novim datotečnim sistemom Btrfs nudi napredno zaščito podatkov. Brfts omogoča izdelavo posnetkov stanja v izbranem času ter njihovo obnavljanje, preverjanje integritete podatkov ter zrcaljenje meta podatkov. Poleg tega pa ponuja možnost nadzora kvot za deljene mape, poleg obstoječih kvot, ki so vezane na račune uporabnikov. DS216+ je zasnovan tako, da za namestitev in menjavo diskov ni potrebno orodje, diske pa je možno menjavati tudi med delovanjem (hot swap). Kot posebnost pa naj omenimo še možnost nastavljanja jakosti svetilnosti LED elementov, ki se nahajajo na sprednji plošči.

DS216+ poganja DiskStation Manager (DSM), eden najbolj naprednih in intuitivnih operacijskih sistemov za naprave NAS. Odlikuje ga širok nabor koristnih orodij in aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do predvajanja multimedijskih vsebin. Synology je bil s strani bralcev revije PC Pr izbran za najboljši NAS izdelek leta - "The Best NAS Device of 2015". Glede na izsledke njihove raziskave, je več kot četrtina pogonov NAS, ki so jih kupili bralci omenjene revije, izdelana v podjetju Synology, 97% pa bi se jih za enak nakup odločilo ponovno.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si