O-STA

Znani so zmagovalci letošnjega ocenjevanja Pustne urejenosti trgovskih in gostinskih lokalov v središču Celja

Pustna komisija zadovoljna z rezultati

Celje, 9. februar 2016, Pustna komisija, ki je na pustno soboto izvedla ocenjevanje pustne okrašenosti celjskih trgovskih in gostinskih lokalov, je zadovoljna z rezultati ocenjevanja.Ocenjenih je bilo 32 gostinskih in 53 trgovskih lokalov, rezultati pa so naslednji:

Rezultati - Gostinski lokali:

LokalŠt. točkPosebnost maske
1. mestoExpresso58Dodatna ponudba in celostna podoba lokala
2. mestoŠpital57Tematska maska Reggie in Bob Marly večer
3. mestoMetropol50Tematska maska - Policijska postaja

Zanimive tematske maske so imeli še: Tamkoučiri - večerna zabava s superjunaki,

Stari pisker - Saloon s kavboji, Oaza - hudički

Rezultati - Trgovski lokali:

LokalŠt. točkPosebnost maske
1. mestoCvetličarna Mamba60Maska Solatni deček - ročno izdelan kostum iz naravnih materialov
2. mestoCiciban45Klovni - Celovito okrašena trgovina, izložba in tematska maska zaposlenih
3. mestoCvetličarna Tulpa40Miška - tematsko okrašena izložba in maska zaposlenih

V pustnem vzdušju so bili še v trgovini Pikapoloni (zaposleni so imeli maske in vsem kupcem z maskami so podelili simbolne nagrade)

Po mnenju pustne komisije, ki so jo sestavljali člani Turističnega in kulturnega društva Celje, je bil letošnji sobotni pustni utrip v celjskem mestnem jedru precej pester. K temu je, po mnenju komisije, opazno pripomogla najavljena povorka po mestnih ulicah; zato so se, posledično, tudi celjski gostinci pripravili na razne oblike pustovanj in pestro ponudbo. Popularni celjski pubi in pivnice (Špital, Tamkoučiri, Metropol, Branibor), ki so se pripravljali na večerne dogodke, so že v dopoldanskem času privabljali zadovoljstvo na obraze svojih strank z dodatnimi ponudbami (flancati, krofi, bonboni...). Tako so bili na Pusta pripravljeni v Starem piskru, Exspressu, medtem ko so nekateri drugi poskrbeli vsaj za maskiran videz zaposlenih (Oaza, Kavarna Miško knjižko, Rolca, Beli vol, Mali plac...).

Če so bili gostinski lokali na pusta pripravljeni, pa je bila podoba trgovskih lokalov večinoma precej vsakdanja. Trgovci so sicer večinoma poskrbeli za pustno okrasitev svojih izložb, medtem ko so lahko, takšno je mnenje Pustne komisije, maskirano trgovsko osebje prešteli na prste ene roke. Izjeme, ki so jih člani komisije opazili in temu ustrezno tudi nagradili, so bili cvetličarna Tulpa (Prešernova ulica) in Mamba (na tržnici) ter prodajalna Ciciban (Prešernova ulica).

Več: Vesna Golner, Turistično in kulturno društvo Celje, 031 318 271