O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Predstavitev projekta "Srcu prijazna občina"

Velenje, 10. februar - V sredo, 17. februarja 2016, vas ob 17. uri vabimo v mansardo Vile Biance na predavanje o temeljnih postopkih oživljanja, na katerem vam bomo predstavili iHELP-ov projekt "Srcu prijazna občina", osnove prve pomoči ter delovanje in informacije o brezplačni uporabi aplikacije iHELP.

Srcu prijazna občina je projekt, ki želi povezati lokalne prebivalce in jih aktivirati v medsebojni pomoči, v primeru nezgod ali nenadnega izbruha bolezni. Mestna občina Velenje se je februarja 2015 pridružila projektu in prejela certifikat "Srcu prijazna občina". V proces medsebojne pomoči želi iHELP vključiti lokalne zdravstvene domove, reševalce in prostovoljne gasilce, zobozdravnike, lekarne, šole, vrtce, domove za starejše, turistične zavode ter poleg uprave občine, tudi podjetja, ki so družbeno odgovorna.

Brezplačna mobilna aplikacija iHELP je namenjena hitremu SOS obveščanju v primeru nujnih zdravstvenih stanj. Aplikacija se uporablja na pametnih telefonih, ki uporabljajo Android operacijski sistem. Z uporabo le-te lahko pomagamo sebi oziroma drugemu, v primeru nenadnega srčnega zastoja ali v primeru drugih nesreč.

Mestna občina Velenje je vsem svojim občanom omogočila brezplačno nadgradnjo iHELP mobilne aplikacije, ki vključuje SMS alarmiranje nujnih kontaktov doma in v tujini, aktiviranje iHELP uporabnikov (prvih posredovalcev, reševalcev in laikov) v oddaljenosti 500 metrov in seminar temeljnih postopkov oživljanja, ki ga pripravljamo naslednji teden.

S takšnimi projekti želimo v Mestni občini Velenje povečati splošno varnost in z uporabo aplikacije iHELP omogočiti hitrejše reševanje v primeru kriznih dogodkov, ki ogrožajo življenja.