O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Skupina Gambatte na novi lokaciji

Velenje, 11. februar 2016 - V ponedeljek, 15. februarja 2016, ob 16. uri bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič članom keramično-kiparske skupine Gambatte slavnostno predal nove prostore, ki se nahajajo v Poslovni coni Rudarski dom (Koroška cesta 37 a).

Enajst članic in članov skupine Gambatte ustvarja v različnih tehnikah, njihov likovni medij pa sta predvsem glina in les. Člane poleg veselja do likovnega ustvarjanja druži tudi razumevanje, prijateljstvo, sodelovanje in iskanje skupnih projektov ter tehnoloških rešitev pri ustvarjanju umetnin velikih formatov.

Skupina Gambatte je do sedaj izvedla več odmevnih likovnih projektov. Ob odprtju prenovljene Vile Biance so pripravili razstavo Velika forma, kjer so svojo ustvarjalnost usmerili v oblikovanje različnih form človeškega telesa. V okviru 3. Mednarodnega festivala vezenin so se predstavili s projektoma Keramična zavesa in Oblačila skozi čas. S projektoma Velike bele maske in Prebivalci našega mesta pa so sodelovali tudi pri oblikovanju programa za Evropsko prestolnico kulture 2012.

Ob prevzemu novih prostorov na lokaciji, ki jo je prej uporabljal center ponovne uporabe, bodo ob tej priložnosti pripravili razstavo svojih najnovejših del, ki so tematsko raznolika in ustvarjena v različnih tehnikah. Glasbeni program ob predaji prostorov bodo pripravili učenci Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje.