O-STA

HPE State of Security Operations 2016

15.2.2016 HPE, oddelek zadolžen za varnostne rešitve HP Enterprise Software - Security, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nam je januarja 2016 poslal sporočilo, da je javnosti že na razpolago tretje letno poročilo o stanju na tržišču opravljanja varnostnih storitev in predvsem o stanju varnostne operative.

Indeks vsebine:

HPE je lani zaključil 154 projektov podrobnega varnostnega pregleda 114 različnih SOC centrov (Security Operations Center) v 26 državah na šestih kontinentih v javnih agencijah in komercialnih podjetjih, tudi za ponudnike upravljanih varnostnih storitev MSSP. Splošne ugotovitve iz tako pridobljenih izkušenj so bistvo tega poročila, ki torej temelji na praktični situaciji.

Izpostavljeno:

- glavna skrb v podjetjih za kibernetsko varnost odgovornih oseb je najemanje izobraženega osebja

- 24% SOC centrov ne izpolnjuje minimalnih zahtev varnostnega nadzora IT okolja

- 85% SOC centrov ni na predlagani stopnji zmogljivosti in pripravljenosti

- trendi: forenzičnih ekip in lovci na napadalce, orkestrizacija in avtomatizacija varnosti, hibridnost znanja in infrastrukture, deljenje znanja

- nova poglavja: Uvod, Trendi in statistike po regijah.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Stran za dostop do poročila:

http://www.hpe.com/software/StateOfSecOps

### ### ###

O podjetju Hewlett Packard Enterprise in oddelku HP Enterprise Security

Podjetje Hewlett Packard Enterprise je nastalo leta 2015 z razcepitvijo davnega leta 1939 ustanovljene korporacije Hewlett Packard na dva dela. HPE je v storitve za podjetja usmerjen dobavitelj, z naslednjimi oddelki - Enterprise Group (strežniki, shramba podatkov, omrežja, svetovanje in podpora), Enterprise Services, Software ter Financial Services. Varnostne rešitve spadajo pod oddelek Software, čeprav so nekatere med njimi na razpolago tudi kot vnaprej nameščene naprave.

Več o HP Enterprise Security najdete na spletnih straneh: https://www.hpe.com/us/en/home.html#

Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com