O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Otroški parlament o pasteh mladostništva

Velenje, 17. februar 2016 - V četrtek, 18. februarja, se bo ob 10. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) pričel 26. otroški parlament, ki ga vsako leto izvedemo skupaj z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje.

Mladi udeleženci parlamenta bodo tokrat razpravljali o pasteh mladostništva. Uvodoma jih bo nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.


Otroški parlamenti so se razvili kot oblika participacije mladih, ki se izvajajo v vseh šolah po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. Otroci imajo možnost izraziti svoja mnenja, ki so plod njihovih lastnih izkušenj in doživetij.

Srečevanje mladih parlamentarcev organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije že od leta 1990. Otroci na nacionalnem otroškem parlamentu sami izberejo temo, ki jo potem naslednje leto obravnavajo na otroškem parlamentu na vseh ravneh.

Potek parlamenta bo mogoče v živo spremljati tudi na spletni strani Mestne občine Velenje, in sicer na povezavi http://live.velenje.si/.

Vljudno vabljeni, da si ogledate zasedanje parlamenta!