O-STA

Vabilo k oddaji prispevkov za 23. Svetovni energetski kongres, 9.-13. oktober

Prve tri nagrade so 10.000 € za zmagovalca, 7.500 € za drugo mesto in 5.000 € za tretje mesto.

ISTANBUL--(BUSINESS WIRE)-- Svetovni energetski kongres trenutno sprejema raziskovalne prispevke za letošnje srečanje. Rok oddaje je 30. april.

Oddaja prispevkov za Svetovni energetski kongres ponuja udeležencem odlično priložnost, da prispevajo k razvoju svetovne energetske skupnosti. Izbranih bo 20 prispevkov, ki jih bodo avtorji predstavili posebnemu forumu strokovnjakov in razdelili vsem delegatom na pomnilniških ključkih USB.

Prispevki bodo dobili nagrade od 1.500 € do 10.000 €, skupaj več kot 60.000 €. Prve tri nagrade so sledeče:

  • prvo mesto - 10.000 €
  • drugo mesto - 7.000 €
  • tretje mesto - 5.000 €

Avtorje vabimo, da podajo svoje videnje ene izmed spodnjih tem:

  • Energetski scenariji v svetu

Energetski scenariji, ki obravnavajo prihodnost proizvodnje energije in s katerimi lahko lažje razumemo glavne negotovosti in dejavnike, ki lahko vplivajo na ključne odločitve.

  • Svetovni energetski viri in tehnologije

Inovativne tehnologije za naslednje vire energije: premog, nafta, bioenergija, odpadki, šota, geotermalna energija, zajetje in shranjevanje ogljika, plin, uran, jedrska energija, hidroenergija, morje, veter, sonce, shranjevanje energije, tehnologije za energetsko učinkovitost, e-mobilnost.

  • Svetovna energetska trilema

Pogled na delovanje zasebnega sektorja in držav pri iskanju rešitev za energetsko varno prihodnost preko uravnoteženja t. i. "energetske trileme", okvira politik 21. stoletja za določanje stopnje (1) varnosti (2) cenovne ugodnosti in (3) okoljske vzdržnosti energetskih možnosti.

  • Financiranje vzdržne energetske infrastrukture

Iskanje najboljših finančnih modelov za financiranje robustne energetske infrastrukture, ki bi omogočila integracijo novih oblik energije v omrežje in bi vzdržale spremembe vremenskih razmer.

Več informacij o oddaji raziskovalnih prispevkov najdete tu: http://www.wec2016istanbul.org.tr/call-for-papers/.

Svetovni energetski kongres je prvi svetovni energetski dogodek po COP21 in ponuja platformo za sodelovanje vodilnih deležnikov na področju energetike pri nadaljnjih stopnjah razvoja trajnostnega energetskega trga.

Hasan Murat Mercan, predsednik organizacijskega odbora Svetovnega energetskega kongresa, je dejal: "Organizacijski odbor vabi raziskovalce in strokovnjake na 23. Svetovnem energetskem kongresu, ki se bo odvil čez manj kot osem mesecev, da podajo svoje mnenje o ključnih energetskih vprašanjih. Svetovni energetski svet je kot najbolj vplivno in vključujoče združenje voditeljev z vseh področij energetske skupnosti neprecenljiva priložnost za izmenjavo in obravnavo idej."

Več informacij o vabilu k oddaji prispevkov za letošnji kongres v Istanbulu najdete tu: http://www.wec2016istanbul.org.tr/call-for-papers/

Več informacij o Svetovnem energetskem kongresu in njegovih predstavnikih najdete tu: http://www.wec2016istanbul.org.tr/

- KONEC -

Opombe urednikom:

O Svetovnem energetskem svetu

Svetovni energetski svet, ki je bil ustanovljen leta 1923, je edini resnično svetovni in vključujoči forum za idejne vodje in oprijemljivo angažiranje, ki stremi k trajnostni energetski prihodnosti. Naša mreža 93 narodnih odborov predstavlja 3000 organizacij, med drugim vlade, podjetja in strokovne ustanove. Naš cilj je promovirati trajnostno oskrbo in uporabo energije v prid vsem uporabnikom. Svetovni energetski kongres je vodilno energetsko srečanje na svetu.

O Svetovnem energetskem kongresu

Svetovni energetski kongres, ki se odvije na vsaka tri leta, je glavni dogodek Svetovnega energetskega sveta in vodilni mednarodni energetski forum, kjer lahko udeleženci lažje razumejo pereče težave in rešitve na področju energije s svetovnega vidika.

Svetovni energetski kongres se je od svoje prve izvedbe leta 1923 utrdil kot vodilni svetovni forum, kjer lahko voditelji in misleci razpravljajo o rešitvah za vprašanja na področju energije. Dogodek prav tako ponuja priložnost vodstvenim delavcem, da predstavijo svoje tehnologije in preverijo poslovne priložnosti.

Več informacij o Svetovnem energetskem kongresu 2016 in o prijavi najdete tu: http://wec2016istanbul.org.tr/

Sledite nam na Twitterju pod @WECongress za spremljanje rednih novosti.

Izvirna različica besedila je na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20160218005074/en/

Kontakti

Grayling
Roisin Miller
Telefon: +44 (0)20 7592 7922
Mobilni telefon: +44 (0)79 5078 3428


Vir: Svetovni energetski svet