O-STA

Telekom Slovenije v mesecu varne rabe interneta opozarja na zaščito komunikacijskih naprav

Ljubljana, 18. februarja - Telekom Slovenije v okviru letošnjega meseca varne rabe interneta, ki poteka pod sloganom "Prispevaj k prijaznejšemu internetu tudi ti!", uporabnike opozarja na zaščito svojih komunikacijskih naprav. Pri tem uporabnikom ponuja dve storitvi, in sicer Varnostni paket Kaspersky in storitev Varen splet, s pomočjo katerih lahko uporabniki zaščitijo svoje naprave oziroma enostavno upravljajo svoj podatkovni promet tako na fiksnem kot mobilnem priključku. Storitev Varen splet je v promocijskem obdobju do 15. marca za naročnike paketov mobilnih storitev ter zasebne in poslovne uporabnike novejših paketov, ki vključujejo storitve SiOL, brezplačna.

Storitev Varen splet uporabnikom omogoča nadzor nad uporabo interneta na širokopasovnem priključku (časovna omejitev, omejitev dostopa do neprimernih spletnih strani itd.), nastavitev protivirusne zaščite na ravni omrežja, nastavitve različnih možnosti blokiranja oglasov ter varovanje pred internetnimi prevarami. S storitvijo Varen splet so naprave uporabnika, ko so povezane prek internetne povezave Telekoma Slovenije, zaščitene tudi v primeru, če uporabnik nima nameščene programske opreme (npr. antivirusnega programa ali starševskega nadzora), saj storitev omogoča varovanje internetne povezave v omrežju Telekoma Slovenije. Pri tem uporabnikom ni potrebno storiti ničesar drugega, kot vključiti storitev prek spletnega vmesnika, s čimer je internetni promet med napravo in omrežjem Telekoma Slovenije zaščiten.

S pomočjo storitve Varen splet lahko tako starši otrokom določijo različne časovne omejitve uporabe interneta in jim omejijo dostop do spletnih strani. Storitev je na voljo tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom.

Uporabnikom, ki do spleta dostopajo prek različnih omrežij, v Telekomu Slovenije priporočajo Varnostni paket Kaspersky. Posebna programska oprema Kaspersky je namenjena zaščiti uporabnikovega računalnika z operacijskim sistemom Windows in mobilnih komunikacijskih naprav z operacijskim sistemom Android pred virusi, nepooblaščenim dostopom prek interneta, omejevanju neželenih poštnih sporočil, zaščiti identitete in podatkov družinskih članov. Ob tem varnostni paket zagotavlja tudi zaščito pred zlonamerno programsko opremo, varno spletno bančništvo in nakupovanje prek spleta, zaščito, arhiviranje in obnovitev podatkov ter varno hranjenje gesel, za mobilni telefon pa tudi lociranje in izbris podatkov naprave na daljavo. Prav tako lahko Varnostni paket Kaspersky omogoči zaščito podatkov z izdelavo varnostnih kopij in izboljšuje delovanje računalnika. Rešitve so enostavne za uporabo in so primerne tako za dom kot za manjša podjetja.

Mesečna naročnina je odvisna od števila naprav, ki jih uporabniki zaščitijo, za eno napravo naročnina znaša 0,73 evra na mesec. Uporaba Varnostnega paketa je za zasebne uporabnike prva dva meseca brezplačna, za uporabnike fiksnih poslovnih paketov pa je ob vezavi za 24 mesecev brezplačna do dvanajst mesecev.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo na www.telekom.si.

###