O-STA

Kyocera je prejela nagrado Good Design Award 2015 za serijo A4 barvnih naprav

Ljubljana, 18.2.2015 - KYOCERA Document Solutions Inc. je s ponosom objavila, da sta novi večopravilni A4 barvni napravi, TASKalfa 406ci (40 strani/min) in TASKalfa 356ci (strani/min), prejeli oblikovalsko priznanje Good Design Award 2015, ki ga podeljuje japonska fundacija Japan Institute for Design Promotion (JDP). Izdelki so že na voljo tudi na slovenskem trgu.

Priznanje Good Design Award je celovit sistem ocenjevanj in priporočil, katerega namen je izpostaviti izjemne oblikovalske dosežke, ki prispevajo k, bogatitvinaših življenj, gospodarstva in družbe kot celote. Ponaša se z bogato tradicijo, saj je naslednik priznanja Good Design Selection System (ali G Mark System), ki ga je leta 1957 ustanovilo Ministrstvo za mednarodno trgovino in industrijo (danes Ministrstvo za Ekonomijo, trgovino in industrijo).S testiranji, ki jih opravljajo zadnjih 60 let, preizkušajo izdelke z različnih področij industrije. Prejemniki priznanja Good Design Award smejo uporabljati znak G Mark, ki predstavlja simbol kakovostnega oblikovanja že več kot pol stoletja.

TASKalfa 406ci in 356ci
Večopravilni napravi TASKalfa 406ci in 356ci sta namenjeni za uporabo v srednjih in večjih delovnih skupinah v srednjih do velikih podjetjih. Ponašajo se z zanesljivo in vzdržljivo zasnovo z velikim naborom dodatkov, kot so na primer podajalniki papirja in zaključevalniki dokumentov. Večopravilne naprave imajo enake zmogljivosti kot Kyocerine A3 naprave serije TASKalfa s Kyocerino edinstveno programsko platformo HyPAS™*, ki omogoča lažje deljenje podatkov in prilagajanje delovnim tokovom. Zato so se odločili razširiti izbiro uporabnikom, ki pri svojem delu pretežno uporabljajo A4 format. Testna komisija JDP je testirana izdelka še posebej priporočila in poudarila priročnost naprav in enostavnost uporabe.
*HyPAS: Hybrid Platform for Advanced Solutions (Hibridna platforma za napredne rešitve).

Eleganten in moderen dizajn
Impozanten, vendar eleganten in moderen dizajn daje skupen vtis visoke zanesljivosti in kakovosti naprav, kar izpolnjuje pričakovanja, ki jih imamo uporabniki glede naprav, ki so nameščene na hodnikih in namenjene uporabi več uporabnikom. Barvni ton je kombinacija temnih in globokih barv. Napravi imata preproste linije s poudarkom na vertikalnih in horizontalnih linijah.

Razumljiva in preprosta zasnova
Razvojni inženirji so si pri zasnovi prizadevali delovanje čimbolj prilagoditi preprosti uporabi. Uspelo jim je narediti razumljiv in enostaven sistem upravljanja, tako vnosa podatkov kot izpisovanja dokumentov. Poleg osnovnega namena, so napravam dodali tudi širok nabor dodatnih možnosti, ki še povečajo njihovo uporabnost.ji. Področja, ki pridejo v stik z dokumenti in zaslon so obarvani črno, kar pripomore k boljši preglednosti.

Naprave so že na voljo tudi na slovenskem tržišču. Za dodatne informacije obiščite www.kyoceradocumentsolutions.eu in www.g-mark.org.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je hčerinsko podjetje v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki deluje že od leta 1959. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si