O-STA

Lokalna samooskrba v Točki.Zate.

in predaja štafete naslednji zeleni ambasadorki ČS VIČ

Ljubljana, 19. februar 2016 - V informacijski točki Zelene prestolnice Evrope Točka.Zate. vstopamo v zadnji teden februarskega programa, ki je posvečen lokalni samooskrbi in ga pripravlja Oddelek za varstvo okolja MU MOL. V torek, 23. februarja 2016, pa bo ob 12. uri na OŠ Vič štafeto zelenega ambasadorstva od ČS Šmarna gora prevzela ČS Vič.

Program Točke.Zate. v tednu od 22. do 28. februarja:

· svetovalne urice za meščane, ponedeljek, 22. februar, med 15.30 in 17.30 uro:

Tema tokratne svetovalne urice bo pridelava zelenjave: Ana Ogorelec s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana bo spregovorila o tem, kaj je treba storiti za kakovosten in dober pridelek zelenjave. Gosta bo odgovarjala tudi na vprašanja udeležencev.

· projekcija dokumentarnega filma, sreda, 23. februar, med 17. in 18. uro:

Društvo tabornikov rod Močvirski tulipani v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Vič vabi na ogled filma Ohranimo zeleno Ljubljano.

· svetovalne urice za meščane, četrtek, 25. februar, med 16. in 18. uro:

Po predstavitvi različnih pristopov k vzgoji različnih vrst jagodičevja bo Alenka Caf s Kmetijsko gozdarskega zavoda Ljubljana na voljo za vprašanja udeležencev.

· predstavitev projektov, petek, 26. februar, med 10. in 18. uro:

Med 10. in 14. uro vas vabimo na predstavitev projekta Ocvetličimo balkone in okna v Ljubljani, ki je bil posvečen trajnicam in medovitim rastlinam, ki pomagajo k ohranjanju čebel, med 14. in 18. uro pa se bosta predstavili Društvo podeželja Lipoglav ter Sadjarsko in vrtnarsko društvo v Ljubljani.

· delavnica z naslovom Prof. dr. Florjan Umek že zasaja vrtiček, sobota, 27. februar, med 10. in 14. uro:

Delavnica z maskoto otroških programov v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, prof. dr. Florjanom Umkom, bo posvečena samooskrbi in transportu živil. Udeleženci bodo sodelovali v nagradni igri in se naučili, kako poteka samooskrba v mestu.

· sobotni tržni dan "Lokalno pridelano, lokalno prodano", 27. februar, med 10. in 14. uro:
V Mestni občini Ljubljana deluje kar 828 kmetij. Nekatere izmed njih bodo pred Točko.Zate. ponujale svoje pridelke in izdelke in s tem pokazale na pestrost ponudbe, ki jo lahko najdemo le streljaj od mestnega jedra.

· delavnica za otroke in starše Prijatelji čebel, nedelja, 28. februar, med 10. in 12. uro:

Otroci se bodo v okviru delavnice seznanili s čebelarko in njeno opremo, pogledali v virtualni panj s sati in izvedeli, kaj je čebelja hiša.

Točka.Zate. je februarja odprta vsak dan med 10. in 18. uro.

Vabimo vas, da si podrobnejši program Točke.Zate. v februarju ogledate tukaj, vse aktivnosti in dogodke zelenega leta pa lahko spremljate na interaktivni spletni strani www.zelenaljubljana.si.