O-STA

Vabilo na posvet "Participacija mladih: Razmerje med sistemom in posameznikom"

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite posveta "Participacija mladih: Razmerje med sistemom in posameznikom", ki ga organiziramo v sodelovanju z dr. Tomažem Deželanom in ob podpori Študentskega kampusa.

Posvet bo potekal v četrtek, 25. februarja 2016, med 10. in 14. uro, v prostorih Študentskega kampusa (Pivovarniška ulica 6, Ljubljana).

Na posvetu bomo z aktivno udeležbo sodelujočih identificirali ključne problematike politične participacije mladih, predvsem kar zadeva spreminjajočih se načinov, tarč in akterjev političnega delovanja. Pri tem bomo poskušali identificirati, kolikšen del odgovornosti za nastalo situacijo gre pripisati strukturi (državi, javnim oblastem, izobraževalnemu sistemu, prevladujoči ideologiji) in kolikšen del posamezniku (spreminjajoče se vrednote, upad občutka odgovornosti, pretiran individualizem ...).

V okviru posveta bosta potekala 2 panela, in sicer:

  • Panel z naslovom "Kaj lahko država in lokalne skupnosti naredijo za participacijo mladih v političnem procesu?", na katerem bodo kot gostje nastopili Zorko Škvor (Urad RS za mladino), Janez Škulj (Zavod MOVIT) in Elido Bandelj (Center za poklicno izobraževanje).
  • Panel z naslovom "Kolikšna je odgovornost posameznika in samega mladinskega sektorja za stanje na področju politične participacije mladih?", na katerem bodo kot gostje nastopili Domen Kos (Inštitut za politični menedžment), Matjaž Vodeb (Zavod BOB) in Tin Kampl (Mladinski svet Slovenije)

Posvet "Participacija mladih: Razmerje med sistemom in posameznikom" je pričetek procesa, ki se bo nadaljeval z izvedbo drugega posveta, na katerem bomo oblikovali rešitve za identificirane probleme.

Program posveta je dostopen tukaj.

Za vprašanja ali pojasnila smo na voljo na pr@mss.si ali na 041 897 616 (Borut Cink).

Vljudno vabljeni!

Mladinski svet Slovenije