O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Sistem BICY od danes ponovno v uporabi

Velenje, 1. marec 2016 - Od danes naprej je sistem za izposojo koles BICY, ki v zimskih mesecih ni bil aktiven, ponovno na voljo občankam in občanom ter drugim uporabnikom.

Sistem BICY je brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles, ki vključuje 61 koles na 13 izposojevalnih postajah v Velenju in Šoštanju skupaj z 104 priključnimi stojali in omogoča izposojo koles v Velenju in Šoštanju.


Sistem BICY omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca - Šolskega centra Velenje.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika. Registracijo lahko opravite na Turistično-informacijskem centru Velenje (TIC Velenje, klicni center: 080 19 61). Po uspešni registraciji prejmete uporabniško kartico ter PIN številko, za uporabo sistema BICY pritisnete tipko # za potrditev.

V Šoštanju se lahko uporabniki registrirajo na Občini Šoštanj, v Vili Mayer in v Muzeju usnjarstva v času uradnih ur. Šoštanjski sistem koles je kompatibilen velenjskemu in omogoča storitve izposoje kolesa za uporabo v Velenju in Šoštanju. Uporabniki sistema si lahko torej izposodijo ali vrnejo kolo tako v Velenju kot Šoštanju.

V sistem BICY se je v letu 2015 registriralo 381 novih uporabnikov (skupaj je registriranih 2.311 uporabnikov). Število izposoj je preko 84.935 od začetka delovanja sistema BICY.

Mestna občina Velenje je za vzdrževanje in nakup dodatnih koles v sistemu BICY v preteklem letu namenila 14 tisoč evrov.