O-STA

Uslužbenci mobilnih oddelkov FURS opravili obsežno akcijo

Uslužbenci mobilnih oddelkov in inšpektorji Finančne uprave RS (FURS) so s pomočjo policije včeraj zvečer izvedla obsežno akcijo v Loški dolini. Šlo je za nadzor nad gospodarsko družbo, v katerem so preverjali morebitne kršitve davčne in delovnopravne zakonodaje. V času nadzora je bilo v nočni izmeni podjetja na delovnem mestu okrog šestdeset delavcev, med katerimi je bilo veliko tujih državljanov, so zapisali v sporočilu za javnost na finančni upravi.

Zapisali so tudi, da so se na Fursu za nadzor odločili na podlagi daljše finančne preiskave več gospodarskih subjektov, ki se ukvarjajo s posredovanjem delovne sile prej omenjeni gospodarski družbi. Po prvih informacijah so bili v tej akciji potrjeni sumi kršitev predpisov o obdavčenju in predpisov s področja zaposlovanja in dela na črno, zaznani pa so bili tudi sumi kaznivih dejanj kršitve temeljnih pravic delavcev in trgovine z ljudmi, še poročajo s Fursa.

Ko bodo zbrani vsi dokazi s terena, bodo znani prvi zaključki znani konec prihodnjega tedna in izvedeni konkretni ukrepi.

Ena izmed temeljnih nalog Fursa je opravljanje finančnega nadzora. Kakšne so njihove naloge in področja preverjanja glede dela na črno smo pred časom na Dati že pisali. Preverite na Delo na črno: inšpektorji opravili skoraj 5000 nadzorov (1. del) in Delo na črno: inšpektorji opravili skoraj 5000 nadzorov (2.del)

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/03/11/usluzbenci-mobilnih-oddelkov-furs-opravili-obsezno-akcijo/