O-STA

Kolesarja Marko Baloh in Tomaž Humar o težkih kolesarskih preizkušnjah

Med 20. in 24. junijem se bodo kolesarji lahko preizkusili na mednarodni ultramaratonski kolesarski dirki Hard Cro, ki se bo odvila na Hrvaškem. Tekmovalci, ki jih je že sedaj prijavljenih več kot 100 in prihajajo iz 15 držav, bodo morali v manj kot petih dneh prevoziti kar 1.400 kilometrov in premagati približno 16.000 višinskih metrov. Posebnost dirke je tudi v tem, da si tekmovalci sami izberejo traso, po kateri bodo vozili, prav tako pa ne smejo imeti nikakršne spremljevalne ekipe ali pomoči.

Marko Baloh in Tomaž Humar: preizkušanje meja in zmogljivosti posameznika

Med štirimi destinacijskimi točkami bo tudi Sv. Martin na Muri, kjer so se pred kratkim v LifeClass Termah Sveti Martin zbrali številni kolesarji. Med njimi sta bila tudi naša junaka: o svojih izkušnjah na težkih kolesarskih preizkušnjah sta spregovorila vsem znani ekstremni kolesar Marko Baloh, svetovni prvak v 24-urnem kronometru in Tomaž Humar, ki se je ravno vrnil iz epskega kolesarskega popotovanja okoli sveta - v 209 dneh je prevozil 28.968 kilometrov in s tem postavil nov rekord. Kot sta dejala, so tovrstne dirke preizkušanje meja in zmogljivosti posameznika, obenem pa pomenijo tudi veliko tudi mero odrekanja ter psihično in fizično pripravljenost.

Prostor za počitek, okrepčilo in varovanje koles

Sicer pa v LifeClass Termah Sveti Martin tovrstne športne dogodke toplo pozdravljajo. Zato so se odločili, da bodo tekmovalcem v času dirke nudili prostor za počitek, okrepčilo in varovanje koles. Za nameček pa si bo zmagovalec te ekstremne dirke, priboril vikend paket v omenjenih termah, kjer bodo za njegovo regeneracijo poskrbeli s kakovostno in večinoma okoliško pridelano hrano in bazeni s termalno vodo. Medžimurske terme veljajo s svojimi več kot 700 kilometri cestnih in gorskih kolesarskih stez za izrazito kolesarsko destinacijo in to tako za amaterske kot tudi profesionalne športnike. V športnih termah nudijo kolesarjem vse, kar ti potrebujejo. Med drugim se lahko pohvalijo tudi z licenco Adria Bike Hotel, svojim gostom pa nudijo tudi možnost najema koles in kolesarske opreme, prostor za čiščenje koles, servis koles, vodene kolesarske ture, prostor za skladiščenje koles ter čiščenje športnih oblačil - torej vse kar bodo kolesarji na težki preizkušnji potrebovali.