O-STA

Start-up tura po Sloveniji: podpora in financiranje inovativnih zagonskih podjetij

Forum 100 % start:up Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) je osrednji dogodek "roadshowa" oziroma start-upovska "tura po Sloveniji", s katero se začenjajo letošnje aktivnosti za podporo in financiranje inovativnih zagonskih podjetij. Tura po Sloveniji, natančneje po devetih slovenskih mestih, se bo začela v petek, 18. marca 2016, in sicer v Velenju, v tamkajšnjem SAŠA Inkubatorju. Dogodki, ki bodo potekali v devetih slovenskih mestih, so produkt leta in pol prvih SK investicij Slovenskega podjetniškega sklada in osmih krogih tekmovanja Start:up Slovenija s P2.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Potencialni podjetniki, vabljeni na brezplačno posvetovalnico pred registracijo podjetja!

Več informacij

"Tura po Sloveniji" oziroma "roadshow", kot jo imenujejo organizatorji, je namenjena vsem, ki si želijo vedeti več o tem, kako mlado, inovativno podjetje (start-up podjetje) pride do tega, da ima zagotovljeno podporo in financiranje inovativnih zagonskih podjetij. "Tura po Sloveniji" bo osveščala o novodobni obliki poslovanja in zaposlovanja, v devetih mestih po Sloveniji pa bodo interesenti tekom marca spoznali podrobnosti načrtovanih produktov SPS za start-upe v letošnjem letu, in sicer:

zagonsko spodbudo P2 (do 54 tisoč evrov nepovratnih sredstev),

SK75 (konvertibilno posojilo 75 tisoč evrov),

SK200 (javna lastniška investicija v višini dvesto tisoč evrov).

Predstavljeni bodo tudi pogoji za sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija, namigi, kje pridobiti vsa potrebna znanja, izkušnje ter povezave s partnerji in zasebnimi investitorji za hitrejši podjetniški razvoj, pišejo na SPS-u.

Nov krog tekmovanja Start:up Slovenija

Osrednji dogodek, s katerim se bo odprli nov krog tekmovanja Start:up Slovenija, bo Forum 100% start:up, ki bo v Tehnološkem parku Ljubljana potekal v četrtek, 24. marca 2016. Slovenski podjetniški sklad obljublja, da bo, tako kot pretekla leta, dogodek potekal v dobri družbi uspešnih slovenskih start-up podjetnikov in mentorjev, skupaj z udeleženci pa bodo odkrivali, kako se izogibati pastem na poti do uspešnega razvoja in prodaje inovativnih produktov. Podobno kot bo potekala "tura po Sloveniji" oziroma "roadshow", kjer se bodo prenašala znanja o tem, kako sta financiranje in podpora inovativnih podjetij pomembna, pa bodo na dogodku predstavili tudi novosti in programe za financiranje (o množičnem financiranju smo že pisali) in podporo inovativnih start-upov s potencialom globalne rasti. Predvsem pa obljubljajo izčrpne informacije o tem, kateri programi so za start-up podjetja najbolj primerni glede na razvojno fazo, v kateri se zagonsko podjetje trenutno nahaja.

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Samostojno podjetništvo je tudi iskanje ravnovesja med prednostmi in slabostmi svobodnega razpolaganja s sredstvi.

Več informacij

"Roadshow": Podpora in financiranje inovativnih zagonskih podjetij; kje in kdaj?

Velenje: 18. marec, ob 12.00 v SAŠA inkubatorju

Celje: 18. marec, ob 15.00 v Inkubatorju Savinjske regije

Ljubljana: 22. marec, ob 15.00 v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju

Koper: 23. marec, ob 11.00 vUIP

Nova Gorica: 23. marec, ob 16.00 v Primorskem tehnološkem parku

Maribor: 25. marec, ob 14.00 v Tovarni podjemov

Ljubljana (IJS): 29. marec, ob 9.00 na Institutu Jožef Stefan

Novo mesto: 29. marec, ob 13.00 v Inkubatorju Podbreznik

Murska Sobota: 31. marec, ob 13.00 v Pomurskem tehnološkem parku

Vir: Slovenski podjetniški sklad

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki financiranje inovativnih zagonskih podjetij inovativno podjetje investicija javni razpisi rast start up tekmovanje zagon

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/03/15/start-up-tura-po-sloveniji-podpora-in-financiranje-inovativnih-zagonskih-podjetij/