O-STA

Preventivna akcija "Starejši voznik"

Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Velenje bo v mesecu marcu v sklopu preventivne akcije "Starejši voznik" organiziral preventivna predavanja in izobraževanja, ki bodo namenjena izboljšanju prometne varnosti. V okviru preventivne akcije bodo predstavili različne teme: vzroke prometnih nesreč, odgovornosti voznika, varnostni pas - vez z življenjem in simulator varne vožnje.

Simulator varne vožnje, ki so ga razvili v Medpodjetniškem izobraževalnem centru, posnema vse situacije, ki se odvijajo v prometu, tako v mestu kot na obmestnih cestah ali avtocestah, od semaforiziranih križišč, krožišč, razvrščanja, do uporabe smerokazov, prometnih znakov in hitrostnih omejitev. Prav tako simulator s pomočjo elektronskih cilindrov, ki omogočajo dviganje in spuščanje, predstavlja občutek vožnje kot v pravem avtomobilu.

Akcijo "Starejši voznik" bodo izvedli v četrtek, 24. marca, ob 17. uri v Krajevni skupnosti Staro Velenje (v dvorani Gasilskega doma Velenje) in v torek, 29. marca, ob 17. uri v Krajevni skupnosti Konovo (v dvorani krajevne skupnosti).

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje