O-STA

Slovenci smo lani opravili večje število delovnih ur kot v letu prej

Podatki Statističnega urada RS (Surs) kažejo, da smo Slovenci v lanskem letu opravili večje število delovnih ur kot v letu prej. Delež se je povečal za 2,3 odstotka.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Že dlje časa razmišljate, da bi delovne ure opravljali v svojem lastnem podjetju? Na našem seminarju vas seznanimo z vsem, kar morate vedeti pred registracijo podjetja.

Več informacij

Večje število delovnih ur predvsem v gradbeništvu

Zaposleni v gradbeništvu so mesečno opravile 144 ur oziroma 7 ur več od slovenskega povprečja. Tudi delež opravljenih delovnih ur v plačanih delovnih urah, izražen v odstotku, je bil v tej dejavnosti med vsemi dejavnostmi najvišji, znašal je 85,3 odstotka.

Slovenci smo lansko leto delali več kot leto prej, največ v gradbeništvu.

Klikni in deli

Gradbeni sektor je med področji, kjer je bilo opravljenih večje število delovnih ur od povprečja, prevladoval celo leto, razen v prvem četrtletju lanskega leta, za katerega statistika kaže, da je bilo največje število delovnih ur opravljenih v sektorju zdravstva in socialnega varstva. V zadnjem četrtletju lanskega leta pa se je poleg dejavnosti zdravstva in socialnega varstva večje število delovnih ur opravilo tudi v dejavnostih javne uprave in obrambe.

Povprečno najmanj delovnih ur so lani opravile osebe, zaposlene v gostinstvu, to pa ne velja za 3. četrtletje oziroma za obdobje med julijem in septembrom, ko je sezona za gostince na vrhuncu.

IZOBRAŽEVANJE

Varstvo in zdravje pri delu

Zdravje in varnost sta pomembna tudi na delovnem mestu. Bodite odgovorni do sebe in svojih sodelavcev. Izobraževanje iz varstva in zdravja pri delu je hkrati tudi zakonska obveznost vsakega delodajalca!

Več informacij

Povečanje števila opravljenih delovnih ur je bilo lansko leto glede na leto 2014 najopaznejše v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 14,6 odstotka), predvsem zaradi povečanja števila zaposlenih v teh dejavnostih, zmanjšanje števila opravljenih delovnih ur pa je bil najbolj opazen v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 3,2 odstotka).

Podrobni statistični podatki za vsako četrtletje posebej: Surs

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki delovni sektor povprečje statistika število delovnih ur surs

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/01/slovenci-smo-lani-opravili-vecje-stevilo-delovnih-ur-kot-v-letu-prej/