O-STA

Prva poletna šola ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo: Od projekta do objekta

Želite poglobiti že obstoječa znanja in pridobiti nova tudi med poletnimi počitnicami ter tako raziskati svoj potencial, talent in zanimanje? Potem se udeležite Poletne šole ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo "Od projekta do objekta", ki jo organizirajo v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Ta se bo letos odvila prvič, potekala pa bo od 4. do 8. julija 2016 na fakulteti. Namenjena je učencem 8. in 9. razreda osnovne šole ter dijakom srednjih šol. V celotni Poletni šoli bo največ 20 otrok, saj si prizadevajo za najvišjo kakovost delavnic in kakovosten individualni pristop. Udeležba bo mladim razširila obzorja ter jim pomagala pri raziskovanju prihodnosti ter karierne poti.

Raznolike delavnice

Skozi poučne delavnice bodo udeleženci spoznali naloge inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva, vse od priprave projekta do gradnje čisto pravega objekta, teden pa bodo zaključili s slavnostno otvoritvijo. S sodobnimi inženirskimi programi se bodo naučili računalniško načrtovati objekt, nato bodo mehansko preizkusili zasnovano konstrukcijo s fizikalnimi modeli in izvajali terenske vaje z uporabo strokovne laboratorijske opreme ter merilnih inštrumentov. Poletna šola bo zelo razgibana, saj bo sestavljena iz raznolikih delavnic, ki bodo potekale v predavalnicah, računalniških učilnicah, sodobno opremljenih laboratorijih in v okolici fakultete. Seveda ne bo manjkalo niti zabave, družabnih aktivnosti in skupinskih iger, celoten teden pa bo popestril tudi izlet.

Pomembne informacije

V primeru, da se na Poletno šolo iz istega kraja prijavijo vsaj štirje, bo UL FGG priskrbela brezplačen prevoz. Po želji bo organizirano tudi spanje z zajtrkom in večerjo v Dijaškem domu Vič. Čas za prijavo na Poletno šolo je do nedelje, 19. junija 2016, na https://www.zotks.si/od-projekta-do-objekta--poletna-šola-fgg-2016MOŽNOST. Ob prijavi je potrebno vplačati prispevek za udeležbo v višini 30,00 EUR (oziroma 130,00 EUR če bo udeleženec/ka spal/a v dijaškem domu, tj. skupaj s prenočiščem, zajtrki in večerjami).

Za dodatne informacije pišite na: tabori@zotks.si.