O-STA

Millenium Izziv: Ana Dolinar Horvat na treningu s profesionalnimi športniki

Pozdravljeni,

udeleženko Millenium Izziva, znano igralko Ano Dolinar Horvat, je na poti v aktiven in zdrav vstop v poletje pričakala še ena športna preizkušnja.

Pod vodstvom osebnega trenerja Vida Koblarja se je v začetku tedna v Fitnes Kliniki v Vodnem mestu Atlantis udeležila treninga s profesionalnim športniki.

Pridružili so se ji telovadci Adela Šajn, Tetyana Zahorodnya in Sašo Bertoncelj ter kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič.

· Več informacij v priloženem sporočilu za medije.
· Fotografije višje kvalitete so dostopne na naslednji povezavi (pod vsako je povezava za prenos v višji resoluciji)

###
Ljubljana, 21. april 2016
Sporočilo za medije

Millenium Izziv: Ana Dolinar Horvat na treningu s profesionalnimi športniki

Udeleženko Millenium Izziva, znano igralko Ano Dolinar Horvat, je na poti v aktiven in zdrav vstop v poletje pričakala še ena športna preizkušnja. Pod vodstvom osebnega trenerja Vida Koblarja se je v začetku tedna v Fitnes Kliniki v Vodnem mestu Atlantis udeležila treninga s profesionalnim športniki.

Raznolikost treningov, ki posameznika soočijo s premagovanjem samega sebe, je posebnost Millenium Izziva. Pri tem je ključna motivacija, ki jo izzivalci črpajo iz vidnih rezultatov, spodbudnih besed trenerjev in ne nazadnje treniranja v dobri družbi. Vsega naštetega je bila deležna tudi Ana Dolinar Horvat, ki so se ji na treningu pridružili znani slovenski športniki, ki jih podpira družba BTC: telovadci Adela Šajn, Tetyana Zahorodnya in Sašo Bertoncelj ter kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič.

"Nujna uvertura vsakega treninga je ogrevanje," je ob začetku srečanja izpostavil osebni trener Vid Koblar, ki je pripravil program vadbe. Tako so udeleženci začeli trening s serijo ogrevalnih vaj in poskrbeli, da so v čim večji meri zmanjšali možnost poškodb. Do zaključnega raztezanja so sledile vaje za izboljšanje stabilizacije, ravnotežja in za krepitev moči mišic celega telesa.

Ana Dolinar Horvat je povedala, da so ji dosedanji rezultati motivacija za nadaljevanje treningov: "Ob začetku Millenium Izziva sem si zastavila osebni cilj, da zmanjšam delež maščobe in oblikujem telo. Opažam, da sem z vsakim treningom in ob pravilni prehrani korak bliže. Kako dobro pripravljena sem, dokazuje prav vaja počep s težko žogo na Bosu polžogi, ki smo jo izvedli na treningu s profesionalnimi športniki, saj sem kljub dodatni obremenitvi uspela stabilno izvesti pravilen počep s pravilno tehniko."

Razliko med treniranjem profesionalnega in rekreativnega športnika pojasnjuje telovadka Adela Šajn, ki je letos v začetku aprila na svetovnem pokalu v Ljubljani na gredi osvojila drugo mesto: "Na skupnem treningu mi je bil največji izziv pravilno in uspešno izvesti vse vaje, ki jih na svojih treningih, zaradi specifike moje discpiline, redkeje izvajam. Vsi pa smo lahko vnovič spoznali, da je vztrajnost temelj treniranja tako za profesionalnem kot rekreativnem športnikom. A če je za odlične rezultate potrebno izvesti vajo stokrat, jo je za vrhunski rezultat potrebno ponoviti še stoprvič."

Akcija Millenium Izziv je celostni športni program pod okriljem družbe BTC, ki je podpornik številnih slovenskih športnikov in športnih organizacij, v BTC Cityju Ljubljana pa krepi slovensko olimpijsko gibanje. Letos Millenium Izziv poteka že drugo leto zapored in s strokovnim vodstvom trenerjev poleg Ane Dolinar Horvat še tri izzivalce - Barbaro Zalar, Matica Marolta in Primoža Erjavca - spodbuja k dolgoročni usmeritvi v aktiven življenjski slog. Trimesečni program, ki se je začel marca, bo ob zaključku v juniju na končnih meritvah pokazal, koliko lažji in vitkejši bodo izzivalci vstopili v poletje. Sledite poteku Millenium Izziva na spletni strani btc-city.com/IZZIV in prek Facebooka pod oznako #MilleniumIzziv.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

tel.: 01 585 13 15; e-pošta: maja.oven@btc.si