O-STA

Inovativno podjetje: recept za evropski denar

Podjetja morajo biti redno obveščena o javnih razpisih in pozivih za (nepovratna evropska) sredstva, ki jih lahko dobijo najbolj inovativna podjetja. Razpisi, o katerih vas obveščamo tudi mi, so namenjen tudi malim in srednjim podjetjem (MSP).

Ves čas izpostavljamo, da so sredstva pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij, svojo konkurenčnost pa lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju. Z nepovratnimi sredstvi lahko sofinancirate investicije v osnovna in obratna sredstva ali pa zaposlujete nove sodelavce, jih namenite za izobraževanja ali usposabljanja. Če pa boste na pridobivanje nepovratnih sredstev dobro in pravočasno pripravljeni, imate večje možnosti, da jih boste dobili. Več o tem vam bodo povedali na brezplačnem seminarju.

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Na seminarju vam predstavimo, kje lahko najdete aktualne razpise, kako se lotiti priprave besedila prijave na razpis in na kaj morate biti pri tem pozorni.

Več informacij

Inovativno podjetje do evropskih sredstev: slovenski primeri

Kot so sporočili z Bruslja, je nedavno evropska nepovratna sredstva za inovativna mala in srednje velika podjetja (MSP) dobilo pet slovenskih podjetij. Gre za sredstva v okviru instrumenta za MSP, ki je del okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Inovacija Obzorje 2020 je stalni odprti razpis, pri čemer so za oddajo prijav določeni štirje roki na leto.

Pet slovenskih podjetij je dobilo po 50.000 evrov iz evropske blagajne!

Klikni in deli

Pet slovenskih podjetij bo podporo prejelo kot samostojni nosilci projektov ali v okviru skupnega projekta z drugimi partnerji.

50.000 evrov podpore za izvedbo študij izvedljivosti bodo dobila naslednja slovenska podjetja:

· BLCKB
· Plenum IT
· Primum
· Tom PIT
· Veplas

Evropska komisija podeljuje 8,7 milijona evrov

Evropska komisija bo v tokratnem krogu financiranja sredstva podelila 189 malim in srednje velikim podjetjem iz 26 držav članic Evropske unije. Skupno jim bo namenila 8,7 milijona evrov podpore, so sporočili s STAkrog.

Podjetja so pridobila sredstva za t. i. prvo fazo v okviru omenjenega instrumenta, ki zagotavlja podporo malim in srednje velikim podjetjem pri izvedbi študij izvedljivosti za nove izdelke. Podjetja lahko zaprosijo tudi za tri dni poslovnega usposabljanja.

IZOBRAŽEVANJE

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Ob prijavi na razpise običajno potrebujete tudi dober poslovni načrt. Pri nas si ga lahko pripravite pod vodstvom mentorja v štirih urah.

Več informacij

Od začetka delovanja (1. januar 2014) je instrument za prvo fazo zagotovil podporo 1.473 malim in srednje velikim podjetjem, med njimi tudi 28 podjetjem iz Slovenije, so še zapisali.

Večina projektov bo izvedenih na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, sledita pa področji prometa in nizkoogljičnih energijskih sistemov.

O razpisih za nepovratna sredstva vas bomo redno obveščali tudi v prihodnje, vabljeni pa k branju nekaterih preteklih prispevkov:

· Javni pozivi Eko sklada: ugodnejši pogoji posojil in nižje obrestne mere

· Razpisana sredstva: z 885 milijoni evrov do 9.500 rešitev

· Dva razpisa za semenski kapital na voljo že čez en teden!

· Razpisana Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo javni razpisi podjetniške novice zanimivosti

Oznakeavtorski članki evropska sredstva finančna podpora inovacija inovativno podjetje mala in srednja podjetja nepovratna sredstva produkt

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/21/inovativno-podjetje/