O-STA

Prihajajo spodbude za zaposlovanje

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je pripravilo nove spodbude za zaposlovanje. Te naj bi kot razpise objavilo do poletja. Zajemajo tako dolgotrajno zaposlene, mlade, mlade in izobražene ženske ter spodbujanje zaposlovanja na lokalni ravni.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Če imate vaš najljubši hobi, ali pa zelo inovativno idejo, to lahko postane vaš posel. Nič lažjega, pridite na DATIN brezplačni seminar in izvedeli boste vse potrebno!

Več informacij

Spodbude za zaposlovanje

· Dolgotrajno brezposelni

Za zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih se prijaviteljem obeta do sedem tisoč evrov. Razpis Zaposli.me naj bi bil objavljen še ta mesec, subvencije za podjetja oziroma delodajalce pa naj bi se gibale v znesku med pet in sedem tisoč evri. Namenjene bodo dolgotrajnim brezposelnim, starejšim od 30 let, starejšim od 50 let in nižje izobraženim osebah. Delodajalci jih bodo morali zaposliti za vsaj eno leto. Skupno bo temu projektu namenjenih, tako za letos kot za prihodnje leto, 34 milijonov evrov.

· Zaposlovanje mladih

Podjetništvo med mladimi bodo na ministrstvu spodbujali predvidoma v drugi polovici leta. Obetata se razpis glede inovativnih projektov za mlade, in razpis za izbor projektov za spodbujanje podjetništva med mladimi brezposelnimi. Skupno bo za oba projekta na voljo 2,4 milijona evrov.

V začetku maja se pričakuje tudi spodbuda za usposabljanje mladih na delovnem mestu. Ta je namenjena mladim do 29. leta starosti, ki so vsaj tri mesece kot brezposelni prijavljeni na zavodu za zaposlovanje.

Subvencije bodo na voljo tudi za program neformalnega izobraževanja in usposabljanja za poklice, po katerih povprašujejo delodajalci. Namenjen je mladim do 26. leta starosti, v dveh letih pa se temu projektu namenja štiri milijone evrov.

Nove spodbude za zaposlovanje - do 7.000 evrov za enega brezposelnega!

Klikni in deli

Obeta se tudi spodbuda za trajno zaposlovanje mladih. Gre za kombinacijo usposabljanja na delovnem mestu in subvencije za zaposlitev za nedoločen čas.

· Ženske podjetnice

Subvencije za samozaposlovanje bodo namenjene ženskam s terciarno izobrazbo (višješolski in visokošolski strokovni in univerzitetni študij. Za pripadnice nežnejšega spola oziroma samostojne podjetnice bo na voljo pet tisoč evrov. Pogoj je, da s. p. podjetnice po prejemku subvencije deluje vsaj dve leti, pa tudi ta, da opravijo 100-urni program podjetniškega usposabljanja.Spodbude naj bi zadoščale za okoli 400 vključitev brezposelnih žensk.

IZOBRAŽEVANJE

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

S poslovnim načrtom se podjetnik pripravi na prihodnje korake na svoji poslovni poti in začrta smer razvoja poslovanja podjetja.

Več informacij

· Lokalno podjetništvo

Za zaposlitvene projekte na lokalni ravni bo ministrstvo stotim pripravnikom namenilo 3,25 milijona evrov (velja za obdobje 2016-2107)

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo javni razpisi podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki finančne spodbude lokalno podjetništvo mddsz mladi n podjetništvo podjetništvo spodbude za zaposlovanje ženske in podjetništvo zrsz

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/26/spodbude-za-zaposlovanje/