O-STA

Poslovni račun: spremembe ne rabite sporočiti Fursu

Če imate spremenjen poslovni račun, tega Finančni upravi RS (Furs) ni treba posebej sporočiti. Račun, odprt v Sloveniji, Furs namreč pridobi po uradni dolžnosti iz Registra transakcijskih računov, ki ga vodi Ajpes. Račune, ki jih poslovni subjekt (ali fizična oseba) odpre v tujini, pa mora sporočiti na obrazcu DR-04 oziroma DR-02, so sporočili.

IZOBRAŽEVANJE

Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?

Na delavnici boste dejansko vpisovali v knjige in tako dodobra spoznali enostavno knjigovodstvo!

Več informacij

Poslovni račun: za samostojne podjetnike je lahko združen z osebnim

Spomnimo, od sredine decembra lani dalje lahko samostojni podjetniki tako za zasebne namene kot za poslovanje uporabljajo en transakcijski račun. Spremembo je prinesel spremenjeni Zakon o davčnem postopku (ZDavP-2l). O tem smo že pisali v prispevku Le en transakcijski račun za s. p. O tem, da to ne bo nujno ceneje, pa smo pisali v prispevku Se bo res izplačalo, če bo imel samostojni podjetnik en transakcijski račun?

Tako kot poslovnega tudi osebni račun podjetnika Furs dobi po uradni dolžnosti, zato podjetnik v zvezi z razkrivanjem osebnega računa Fursu, nima nobenih obveznosti.

Računovodja, ki samostojnemu podjetniku vodi poslovne knjige, mora v njih voditi vse transakcije na računu, ki ga uporablja v poslovne namene. Če ga bo uporabljal tudi v zasebne namene, bo moral na njem voditi tudi vse prihodke in izdatke zasebne narave. To bi lahko povečalo strošek samostojnega podjetnika za računovodenje.

Če imate spremenjen poslovni račun, tega Fursu ni treba posebej sporočiti.

Klikni in deli

Stranke našega računovodskega servisa bomo ponudili brezplačen posvet o tem, ali imeti tudi po uvedbi sprememb ločena poslovni in zasebni račun. Kako postati stranka našega računovodskega servisa? Dosegljivi smo vsak dan od 8. do 16. ure na telefonski številki 01 600 1530 ali na elektornski naslov data@data.si.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Najljubši hobi ali super ideja? Oboje lahko postane vaš vir zaslužka. Na DATINI brezplačni delavnici preverite, kako hobi obrniti v biznis!

Več informacij

Preberite tudi:

· Elektronski računi tudi za tujce

· Ugovor zoper izračun dohodnine 15 dni po njegovi vročitvi

· Bančni računi v tujini morajo biti prijavljeni

· Davčna izvršba mogoča tudi na denarna sredstva računov v tujini

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki furs osebni račun poslovni račun samostojni podjetnik transakcijski račun

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/29/sprememba-poslovnega-racuna/