O-STA

Zaposlitveni sejem - JobFair

JobFair je zaposlitveni sejem, ki ga že deveto leto zapored organizira študentsko združenje EESTEC LC Ljubljana. Njegov glavni namen je spodbujanje sodelovanja med perspektivnimi študenti, uspešnimi podjetji in fakultetami. Sejem možnosti in priložnosti se bo letos odvil med 17. in 19. majem 2016 na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, s spremljevalnim programom na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko.

Otvoritev zaposlitvenega sejma

Slavnostna otvoritev sejma bo v torek, 17. maja, ob 10.00 uri, v predavalnici P1 na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko. Takrat bo potekala tudi zaključna prireditev tekmovanja PLC+ Challenge, ki ga EESTEC LC Ljubljana organizira v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Siemens. Tekmovalci, ki se bodo najbolj izkazali pri reševanju zahtevne naloge na Siemensovi opremi, bodo prejeli nagrade za zmagovalce na državnem tekmovanju. Ti se bodo kasneje udeležili tudi finala v Zagrebu, saj gre za regionalno tekmovanje, ki poteka v Ljubljani, Zagrebu in v Beogradu.

Pestro dogajanje

Študentje se bodo na zaposlitvenem sejmu neposredno seznanili z delovanjem posameznih podjetij in se pozanimali o možnosti štipendij, praks in zaposlitev. Vzporedno bodo potekala zanimiva predavanja in treningi mehkih veščin, ki bodo udeležencem koristila tako v karieri kot v vsakdanjem življenju. Ponovno bodo organizirani tudi hitri zmenki, na katerih bodo imeli študentje pet minut časa, da se predstavijo posameznim predstavnikom podjetij in jih prepričajo, zakaj so oni najboljša izbira. Pester program bo zaokrožila okrogla miza o položaju inženirjev doma in po svetu, o katerem bodo razmišljali ugledni strokovnjaki iz akademske in gospodarske sfere, prav tako pa bodo svoj pogled predstavili tudi študentje.

Aktivnosti EESTEC LC Ljubljana

V študentskem združenju EESTEC LC Ljubljana organizirajo številne dogodke za študente, saj se zavedajo, kako pomembna je njihova aktivnost in samoiniciativnost tudi izven rednih obveznosti na fakulteti. V tem duhu pripravljajo iniciativo, ki bo preko srečanj, predavanj, dodatnih izobraževanj in povezovanj z uspešnimi posamezniki in podjetji, mlade spodbujala k večji aktivnosti že med študijem, čeprav (ali pa ravno zato, ker) to pomeni, da stopijo iz svoje "cone udobja". Podrobnosti bodo kmalu razkrili na uradni predstavitvi.