O-STA

Dohodninski ugovor le še do jutri!

Jutri se izteka rok za dohodninski ugovor. Prejemniki prvega svežnja izračunov, če smatrate, da je vaš informativni izračun dohodnine pomanjkljiv, izpolnite obrazec, ki ga prilagamo spodaj.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Pa res dobro poznate razliko med s. p. in d. o. o.? Na DATINEM brezplačnem svetovanju izveste vse potrebno, preden se podate v poslovne vode.

Več informacij

Če ugotovite, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, lahko dohodninski ugovor na Finančno upravo RS (Furs) pošljete do jutri. Ugovor vložite na naslov, ki je naveden v informativnem izračunu dohodnine. Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani FURS. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo.

Kdaj dohodninski ugovor ni potreben?

Če se z informativnim izračunom strinjate in ocenite, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, vam ni treba storiti ničesar, poroča Furs. Informativni izračun bo namreč v tem primeru v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba. Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 2. junij 2016, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 1. junija 2016.

Veste, od katerih dohodkov se dohodnina ne plačuje?

Le še do jutri lahko na Furs pošljete ugovor na informativni izračun dohodnine!

Klikni in deli

Podrobneje o dohodninskem ugovoru smo pisali v prispevku Boste poslali ugovor na informativni izračun dohodnine? Če ste bili med prejemniki aprilskega prvega svežnja dohodnine, si več lahko preberete tukaj.

Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen konec maja 2016.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Čeprav menite, da poznate vse zahteve, ki jih prinaša vodenje lastnega podjetja in se boste znašli, je najlažje in najhitreje dobiti vse informacije na enem mestu, na DATI!

Več informacij

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dohodnina dohodninska odločba dohodninska osnova dohodninski ugovor furs informativni izračun dohodnine odprema izračunov prvi sveženj ugovor na dohodnino

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/02/ugovor-na-dohodnino-le-se-do-jutri/