O-STA

Nova zbirka črno-belih fotografij trenutno neznanega modernističnega avtorja iz 20. let 20. stoletja sedaj na voljo na TheLostNegatives.com

5. maj 2016, 13:57 UTC

Legendarne podobe ameriškega zahoda, redke fotografije, ki so bile skoraj stoletje izgubljene, sedaj ponovno odkrite

LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)-- Redka zbirka izjemnih modernističnih krajinskih fotografij prikazuje panoramo ameriškega zahoda, ki je idilična v svoji mogočni, neobrušeni lepoti. Ta edinstvena zbirka omejenega števila ekskluzivnih podob, ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf nespornega talenta, čigar identiteta je za enkrat še neznana, je sedaj na voljo na TheLostNegatives.com. Ekskluzivna, posebna izdaja omejenega natisa fotografij bo predstavljena kasneje.

Fotografije zaznamuje izpovedna moč in veliko jih je na prodaj prvič.

Fotografije - razvite so bile iz mokrih steklenih negativov, ki so bili odkriti v 90 let starem lesenem zaboju - so potovanje po različnih lokacijah v Kaliforniji: Narodni park Yosemite (granitna skala El Capitan, slapovi Bridal Veil in Vernal Falls itd.). Narodni park Yosemite kot eden največjih naravnih zakladov Amerike je bila glavni motiv tega fotografa.

Soustanovitelj The Lost Negatives (Zgubljeni negativi) John Norsigian pravi: "Zbirka je še posebej zanimiva zaradi fotografskih veščin, s katerimi je ta fotograf z izjemnim občutkom za pogled in kompozicijo ujel osupljive posnetke različnih pokrajin Kalifornije. Negativi so stari skoraj sto let in ponujajo posnetke ameriške zgodovine. Iz zgodovinske perspektive so ti negativi stara Kalifornija. Vemo, da je bil uporabljen fotografski aparat Korona View in da je bil fotograf oziroma fotografinja profesionalec - vsak od 6,5x 8,5-palčnih steklenih negativov je bil spravljen v ovojnici s podrobnimi fotografskimi zapiski."

Potem ko so bili več kot 90 let izgubljeni, so bili ti ekskluzivni stekleni negativi omejenega števila odkriti v lesenem zaboju, ki ga je lokalni slikar kupil na hišnem sejmu v Fresnu v Kaliforniji.

"Ta fotograf je imel izjemno izostreno oko za izražanje mogočne lepote ameriškega zahoda - številnih znamenitih naravnih lepot Kalifornije," je dejal Norsigian. "Rezultat fotografovega skrbnega in premišljenega fotografskega postopka so podobe osupljivih pokrajin, globokega neba, širnih prostorov, epske veličine in divjine, ki izražajo emotivno moč."

Posnetki so idealni za arhitekte notranje opreme, lastnike nepremičnin, oblikovalce in umetniške zbiratelje hotelov in podjetij ali zasebne zbiratelje z okusom za ekskluzivna in skrbno izbrana umetniška dela.

Uporabniki lahko mešajo in prilagajajo velikosti, okvirje in sloge

Fotografije so na voljo v različnih velikostih, slogih okvirjev in možnostih matiranja. V ekskluzivni sekciji posebne zbirateljske izdaje je na voljo tudi omejena izbira ročno oštevilčenih fotografij.

Sprejemamo tudi mednarodna naročila.

Več informacij

TheLostNegatives.com, Twitter @Lost_Negatives, Instagram.com/TheLostNegatives and Facebook.com/TheLostNegatives.

Video: https://www.hightail.com/download/ZWJYUWVuT2JvQUpvSWNUQw

Vprašanja za medije je potrebno nasloviti pisno na Karen@360degreespr.com.

Originalna verzija sporočila je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160505005996/en/

Kontakti

Za TheLostNegatives.com
Karen Parziale/Jill Cohen, 201-927-8536
karen@360degreespr.com

Vir: TheLostNegatives.com